Indskiftede Ernest Agyiri blev matchvinder i 1-0 sejr over formstærke Silkeborg IF

Andreas Nielsen — 01.10.2023 12:56

Det var en flot præstation fra Randers FC denne søndag eftermiddag på Cepheus Park Randers, hvor 6012 tilskuere kunne se Randers FC vinde 1-0 over formstærke Silkeborg IF på mål af Ernest Agyiri.

Det var tydeligt, at begge hold i kampens indledende fase gerne vil sætte sig på spillet for at få overhånden i opgøret.

Silkeborg IF fik kampens mulighed for at åbne scoringen, da Søren Tengstedt blev sendt i dybden og pludselig befandt sig alene mod Randers FC målet. Men Patrick Carlgren leverede en utrolig fodparade og forhindrede bolden i at passere målstregen.

Efter 11 minutter fik Randers FC også vores første gode chance i kampen. Simen Nordli kom frem til bolden efter et hjørnespark og halvflugtede på mål, men Nicolai Larsen i Silkeborg-målet viste sig som en sikker sidste skanse og reddede forsøget.

Det var tæt på at blive 1-0 til Randers FC efter 19 minutter. Filip Bundgaard og Oliver Olsen kombinerede godt på højre side af banen. Bundgaard sendte et fladt indlæg, som næsten endte i en scoring, hvor Robin Østrøm var tæt på at sende bolden i eget net. Nicolai Larsen var dog på vagt og fik afværget faren.

Herefter fortsatte Randers FC med at dominere kampen og skabte flere chancer. Oliver Olsen fik også en god afslutning, som resulterede i endnu et hjørnespark til kronjyderne.

Mod slutningen af første halvleg øgede Randers FC presset yderligere, og Lasso Coulibaly kom igennem foran mål og forsøgte sig med en velplaceret afslutning. Randers FC's offensive spillere begyndte at finde hinanden bedre og bedre som kampen skred, og Lasso Coulibaly var tæt på at score kort før pausen, men Silkeborg-forsvaret fik reddet bolden på stregen.

Rasmus Bertelsens mandskab leverede en stærk første halvleg og kunne gå til pause med tilfredshed. Randers FC havde haft flere gode chancer og kunne godt have fortjent at tage en føring med sig ind i omklædningsrummet.

2. Halvleg
Randers FC kom ud til anden halvleg med samme tilgang som i første halvleg og kunne også finde netmaskerne to minutter inde, hvor Simen Nordli med en god afslutning ramte stolpen. Lasso Coulibaly var klar til at følge op og kunne sætte riposten i mål, men desværre var der offside i opspillet til scoringen.

Herefter var der lidt stilstand i opgøret, hvor Silkeborg kom mere på bolden. Men gæsterne fra Søhøjlandet kom ikke til de store muligheder - kun et langskudsforsøg efter 64 minutter fra Stefan Thordarson, men det gav ingen problemer for Patrick Carlgren. Målræven Alexander Lind var også lige ved at komme til en stor chance, hvor han efter en for kort tilbagelægning fra Kopplin var alene mod målet, men John Björkengren kom heroisk i vejen og stoppede Silkeborg-angriberen.

Rasmus Bertelsen og trænerteamet forsøgte sig efter 75 minutter med to indskiftere, Ernest Agyiri og Mikkel M. Pedersen, der erstattede Filip Bundgaard og Simen Bolkan Nordli. Det skulle vise sig at give ny energi, og Randers FC kunne komme nærmere Silkeborg-målet. Og hvilken afgørende indskiftning det var, for fire minutter senere kunne netop indskiftede Ernest Agyiri stige til vejrs på et indlæg fra Björn Kopplin og stange bolden i kassen til 1-0. Ghaneserens første 3F Superliga-mål i Randers FC-trøjen.

Det gav god stemning på lægterne, hvor et veloplagt hjemmepublikum virkelig gav god støtte til drengene på banen, der kæmpede for at få de tre point i hus.

Ernest Agyiri havde mod på mere efter sin scoring og var tæt på endnu en scoring i det 85. minut, men desværre snert forbi målet. Ernest Agyiri var overalt på banen og kunne sende netop indskiftede Alhaji Kamara i dybden, hvor den stærke angriber fik fundet netmaskerne, men desværre endnu en offside-scoring.

I den anden ende var Carlgren på plads med endnu en redning fra målfarlige Alexander Lind, men vores svenske målmand var en stærk sidste skanse i dagens kamp og forsvarede godt sammen med resten af Randers FC-forsvaret i dommerens tillægstid, hvor vi fik holdt Silkeborg fra de helt store chancer.

Vi besejrede 3F Superligaens mest formstærke hold med 1-0 denne eftermiddag på Cepheus Park Randers og tæmmede målræven, Alexander Lind.

Husk næste kamp i 3F Superligaen er søndag den 8. oktober på udebane mod FC Midtjylland klokken 18.00, hvor vi håber at se en masse Randers FC-fans i udebaneafsnittet.