Underholdende kamp endte i 2-4 nederlag til de danske mestre

Andreas Nielsen — 05.11.2023 17:49

Det var en underholdende affære denne søndag eftermiddag på Cepheus Park, hvor vi tog imod topholdet F.C København. En kamp, hvor Randers FC tabte 2-4, men bestemt havde fortjent mere, efter at have været foran to gange i opgøret.

Randers FC-mandskabet kom flyvende ud til kampen og kabte to gode chancer i de første 2 minutter. Først var det Simen Nordli, og kort efter var det Filip Bundgaard, der efter gode kombinationer med Lasso Coulibaly sendte et skud på træværket. Der skulle dog ikke gå længe, før Filip Bundgaard var i spil igen. Her blev han spillet fri af Mikkel Kallesøe og  kunne sende bolden mellem benene på Kamil Grabara og gøre det til 1-0. Desværre holdt føringen ikke længe, da Rasmus Falk fik en afrettet flugter sat ind med hjælp fra overliggeren kort efter. Chancerne stod nærmest i kø i de første 11 minutter, hvor Daniel Høegh var tæt på at sende bolden i mål efter et fremragende indlæg fra en veloplagt Filip Bundgaard, men Kamil Grabara kom i vejen.

Herefter faldt første halvleg lidt til ro igen, og der var ikke de store chancer. Først i det 36. minut, hvor Patrik Carlgren hev en fantastisk fodparade ud af ærmet og holdt Oscar Højlund fra at gøre det til 1-2 for F.C København. Kort før pausen kom Randers FC afsted i en kontra, efter Stephen Odey erobrede bolden og sendte Simen Nordli afsted. Nordli kunne finde John Björkengren, som dog blev afvist af Kamil Grabara i FCK-målet. Et kronjysk mandskab, der bød de forsvarende danske mestre godt op til dans i de første 45 minutter, kunne gå til pause med stillingen 1-1.

2. Halvleg

Anden halvleg begyndte ligesom første halvleg med et Randers FC-mandskab, der igen kom flyvende ud af starthullerne. Her var det igen især Filip Bundgaard og Lasso Coulibaly, der var arkitekterne i offensiven. Filip Bundgaard fandt efter 50 minutter Lasso Coulibaly, men endnu en gang kom Kamil Grabara i vejen for afslutningen. Randers FC’s stærke start fik Jacob Neestrup til at foretage to udskiftninger allerede efter 52 minutter, hvor Christian Sørensen og Viktor Claesson kom på banen i stedet for Peter Ankersen og Oscar Højlund. Men Randers FC fortsatte i samme spor, og efter 60 minutter kom den fortjente 2-1-scoring til Randers FC, scoret af Simen Nordli, der sparkede bolden ind i det korte målhjørne efter at være blevet sat flot op af Oliver Olsen. Men som i første halvleg fik københavnerne hurtigt svaret igen, med et mål til 2-2 af netop indskiftet Viktor Claesson.

Københavnerne troede i det 69. minut, at Kevin Diks kunne udbygge til 2-3, men et længere VAR-check afslørede offside. Men det lykkedes desværre kort efter, hvor Jordan Larsson kom i dybden og gjorde det til 2-3. Randers FC foretog tre udskiftninger i det 76. minut, hvor en skadet Daniel Høegh forlod banen. Ind kom Hugo Andersson, Mikkel M. Pedersen og Alhaji Kamara. Det var lige ved at give pote på et hjørnespark, hvor Alhaji Kamara forlængede bolden til Mads Enggård i bagrummet, men igen var stolpen i vejen for Randers FC. FCK var tæt på at lukke opgøret til 2-4 efter 84 minutter, hvor Elias Achouri var alene igennem, men Patrik Calgren var igen på pletten. Vi pressede på til sidst, og det udnyttede FCK og gjorde det til 2-4. Kampen endte 2-4 til F.C København, et tungt nederlag på en dag med ellers flot og underholdende spil fra Randers FC.

Næste kamp for Randers FC er på fredag kl. 19.00 mod Silkeborg IF på udebane.

Kampfakta

Randers FC – F.C. København

4. minut 1-0 Filip Bundgaard (Mikkel Kallesøe)

7. minut 1-1 Rasmus Falk

60. minut 2-1 Simen Bolkan Nordli (Oliver Olsen)

66. minut 2-2 Viktor Claesson (Elias Achouri)

72. minut 2-3 Jordan Larsson (Orri Oskarsson)

96. minut 2-4 Victor Froholdt (Orri Oskarsson)

Gule kort: Patrik Carlgren, Elias Achouri.