Optakt: Randers FC – OB

Andreas Nielsen — 25.11.2023 07:34

Søndag 16.00 venter endnu en hjemmekamp på Cepheus Park Randers, når OB kommer på besøg i 16. runde af 3F Superligaen

Efterårets sidste landskampspause er overstået, og nu venter der to hjemmekampe på Cepheus Park, hvor den første er på søndag kl. 16.00 mod OB. Randers FC har i den seneste landskampspause haft Lasso Coulibaly (U23-Elfenbenskysten), Alhaji Kamara (Sierra Leone), Filip Bundgaard og Mads Enggård (U21-Landsholdet) afsted til landskampe.

Filip Bundgaard kom på tavlen i sin blot anden kamp for det danske U-21 Landshold, mens Mads Enggård fik sin debut i samme kamp mod Marokko. Vores to egenudviklede spillere blev således den første Randers FC-duo til at få spilleminutter sammen på U21-Landsholdet siden 2015, hvor Nicolai Brock-Madsen og Nicolai Poulsen repræsenterede Randers FC på det danske U21-landshold. Alhaji Kamara var også i kamp for Sierra Leone, tilmed som anfører i deres VM-kvalifikationskamp mod Etiopien, en kamp, som endte 0-0, hvor vores stærke angriber fik 67 minutter i benene.

I fanzonen på søndag kan du som sædvanlig opleve en masse aktiviteter i fanzonen i form af; Panna bane, faxe kondi dåse, andet sjov og spillerbesøg. Derudover vil der være mulighed for at købe chili con carne, og der vil under hele fanzonens åbningstid selvfølgelig være mulighed for at købe øl og sodavand til gode priser. 

Statistisk set
Randers FC har et godt tag på OB, når det kommer til hjemmekampene på Cepheus Park i 3F Superligaen. I 24 kampe på Cepheus Park er det blevet til 9 sejre, 11 uafgjorte og 4 nederlag. Vi skal helt tilbage til 2014 for at finde den seneste sejr for OB i Randers i 3F Superligaen.

Seneste hjemmekamp mod fynboerne var i juli 2020, hvor Randers FC fik vendt 0-2 til 2-2, en kamp, hvor Filip Bundgaard fik scoret sit første 3F Superliga mål. Med målet skrev Filip Bundgaard sig ind som den 2. yngste målscore for Randers FC i 3F Superligaen i en alder på blot 18 år og 21 dage. Yngste målscore for Randers FC i 3F Superligaen er Marcus Mølvadgaard med 18 år og 16 dage.

Vores tidligere opgør med OB i denne sæson var i sæsonåbneren den 23. juli, en kamp der også endte 2-2, hvor Stephen Odey og Hugo Andersson kom på måltavlen for Randers FC. Kampen huskes særligt for den sene udligning, hvor Patrick Carlgren i ren angriberstil var tæt på at halvflugte bolden i kassen, hvor Hugo Andersson efterfølgende kunne følge op og udligne til 2-2 til stor jubel for de medrejsende Randers FC fans.

Fokus på OB
Siden vi mødte OB i sommer er der sket ændringer på trænerfronten, hvor fynboerne efter exit til Fredericia i Oddset Pokalen den 1. november valgte at skille sig af med cheftræner Andreas Alm. Siden har assistenttræner Søren Krogh fået trænertjansen efteråret ud. OB befinder sig i øjeblikket på en 10. plads i 3F Superligaen med 13 point med kun et point ned til Vejle Boldklub på 11. pladsen. Fynboerne har de seneste fem kampe fået en sejr, 2 uafgjorte og 2 nederlag. Seneste kamp var nederlag til oprykkerne fra Hvidovre IF, som tog en 0-2 sejr med hjem fra Odense.

En spiller, der i de seneste opgør mod Randers FC har vist sig flot frem er Charlie Nouck Horneman, der med sin fart, driblinger og gode spark har givet Randers FC forsvaret udfordringer, hvor han i sidste sæsons 2-2 kamp på Cepheus Park også kom på måltavlen for fynboerne.

I angrebet er der også en tidligere Randers FC spiller nemlig Baskim Kadrii, der i denne sæson har scoret 4 mål og lavet 2 oplæg i 15 kampe. En spiller der ikke skal bruge meget plads før han med sit skarpe venstreben kan finde vej til målet. Faktisk scorede Baskim Kadrii hattrick og lavede et oplæg i vores 4-1 sejr over OB i 2018, hvor Rasmus Bertelsen dengang også stod i spidsen for Randers FC. Selvom defensiven har haltet lidt for OB i denne sæson er det værd at fremhæve 17-årige Tobias Slotsager, der har vist sig flot frem og bidt sig fast i det fynske midterforsvar, hvor han har spillet 13 ud af 15 kampe i 3F Superliga sæsonen.

Dommeren til søndagens opgør er Lasse Læbel Graagaard med Jørgen Daugbjerg Burchardt i VAR-vognen.

Fun Facts:

  • Randers FC er glade for jubilæumsmål, når vi møder OB, klubbens 3F Superliga mål nummer 200 og 300 er sat ind mod OB. Målscorerne var henholdsvis Yura Movsisyan i 2010 og Ronnie Schwartz i 2013.
  • Patrick Carlgren er med 31 redninger på en fjerdeplads over flest redninger i feltet i 3F Superligaen.
  • Et knap så fun fact er, at vi i Randers FC ikke har været gode venner med træværket på det seneste. Faktisk befinder vi os på en 2. plads med 5 afslutninger på træværket i 3F Superligaen, hvor F.C. København kun har flere med 6.

 

Køb billet til søndagens opgør, hvor alle entreindtægter går ubeskåret til Randers FC Fonden – Fodbold For Alle: https://billet.randersfc.dk