Pointdeling i lokalderbyet: Sen AGF udligning kostede de tre point

Andreas Nielsen — 24.09.2023 16:25

Det var et Randers FC mandskab, der var tæt på at kunne sikre sig de tre point i lokalderbyet mod AGF foran 8066 tilskuere på Cepheus Park, men med en sen udligning fra AGF endte det desværre i pointdeling.

Det var et Randers FC-mandskab, der kom ud med god intensitet og fight, hvor vi i kampens indledning sad på spillet. Kampens første chance tilfaldt også Randers FC, hvor vores tyske anfører Björn Kopplin efter 2 minutter headede bolden over mål. Det var ellers ikke et derby med de store chancer, men mere end masse duel og højintenst spil. AGF's eneste rigtige chance i første halvleg tilfaldt Mikael Andersson, der forsøgte sig med en afslutning fra distancen, men Carlgren fik clearet bolden ud til hjørnespark. Lasso Coulibaly var den store trussel mod AGF-forsvaret, hvor han med sin fart var den toneangivende spiller for Randers FC igennem hele kampen. Det var tydeligt, at ivorianeren var opsat på at vise sig fra sin bedste side i sin første hjemmekamp på Cepheus Park. Hvilket også skulle lykkedes efter 34 minutter. Her fik vi 1-0 scoringen på et fantastisk kontraangreb, der blev sat i gang af Carlgren til Oliver Olsen, der kunne finde Lasso Coulibaly, der med sin hurtighed og gode driblinger kunne sprætte AGF-forsvaret op og med køligt overblik finde Stephen Odey, som kunne sende bolden i nettet til 1-0. En føring som Randers FC kunne tage med sig ind til pausen.

Anden halvleg fik en trist indledning, da Edgar Babayan et minut inde røg i græsset i en løbeduel med Mølgaard og måtte bæres fra banen med, hvad der lignede en knæskade. Babayan blev erstattet af Mads Albæk, som blev sendt ind for at kæmpe på midtbanen ved siden af Enggård og Björkengren. Dette betød også et formations skifte fra 4-4-2 til 4-3-3. Kampbilledet var meget lig første halvleg med konstante intense dueller på midten af banen. Lasso Coulibaly fortsatte også, hvor han slap i første halvleg. Ivorianeren var en konstant trussel overfor AGF-forsvaret og fik skabt chancer og vundet flere frispark. Efter 62 minutter var det tæt på, at Randers FC kunne bringe sig på 2-0. Et flot hjørnespark fra Mads Albæk fandt Daniel Høegh, der headede bolden på det yderste af overliggeren. Det blev også til et længe ventet comeback for Mikkel Kallesøe, som sammen med Filip Bundgaard blev skiftet ind efter 70 minutter, hvor de erstattede Oliver Olsen og målscorer Stephen Odey. AGF pressede sig på i de sidste 20 minutter af kampen, men med et stærkt og vågent Randers FC-forsvar anført af Dammers og Høegh, kom de ikke til de store muligheder. Men efter 88 minutter gik det så galt, da AGF fik et straffespark, som Patrick Mortensen kunne score til 1-1, Patrick Carlgren fik ellers det yderste af fingerspidserne på, men det var ikke nok. Herefter var det AGF, som tæt på flere gange at kunne score til 1-2, men Carlgren fik disket op med et par gode redninger, som holdt århusianerne fra fadet.

Det var tæt på en derbysejr, men det slutter desværre 1-1 på Cepheus Park.

Husk, at vi allerede spiller hjemmekamp igen på søndag den 1. oktober kl. 14.00 mod formstærke Silkeborg IF. Køb billetter til kampen her: https://billet.randersfc.dk

Kampfakta:
Randers FC – AGF

34. minut 1-0 Stephen Odey
89. minut 1-1 Patrick Mortensen

Gule kort: Oliver Olsen, Gift Links, Wessel Dammers, Mats Knoester, Mads Enggård

Tilskuere: 8066

Startopstillingen mod AGF

Patrick Carlgren, Oliver Olsen(70. Mikkel Kallesøe), Wessel Dammers, Daniel Høegh, Björn Kopplin – Lasso Coulibaly, John Björkengren(82. Mikkel M. Pedersen), Mads Enggård, Edgar Babayan(46. minut Mads Albæk) – Marvin Egho(82. Alhaji Kamara). Stephen Odey(70. Filip Bundgaard)

Bænken: Oskar Snorre, Jeppe Kudsk, Hugo Andersson, Mikkel Kallesøe, Simen Bolkan Nordli, Ernest Agyiri, Mads Albæk, Alhaji Kamara, Filip Bundgaard