Lars Rønbøg, Getty Images

Øv - ikke nu igen: Nederlag hjemme mod FC Midtjylland

Kristian Fredslund — 13.04.2022 19:07

Den ikke så flatterende statistik med ingen sejre over FC Midtjylland siden 2012 blev udbygget onsdag aften, da Randers FC tabte en tæt kamp Cepheus Park Randers med 3-1.

Det lykkedes heller ikke i denne omgang at besejre den onde ulve-ånd fra Heden, for det endte med en 3-1- sejr til FC Midtjylland på Cepheus Park Randers onsdag aften.

De sortklædte mesterskabskandidater blev sat under et stort pres fra kampens start, som kastede nogle halve Randers FC-muligheder af sig i kampens indledning. Såvel Frederik Lauenborg som Oliver Bundgaard havde gode muligheder, men præcisionen var ikke helt i top.

Randers FC-målmand Patrik Carlgren diskede op med en flot redning efter 16 minutters spil, men kort efter måtte han desværre se sig passeret, da en helt fri Charles opfangede en nedfaldsbold i feltet og sendte bolden i mål.

En dukkert for Randers FC-spillerne, der dog ufortrødent fortsatte med at klø på. Det gjorde Stephen Odey også, da han jagtede en bold i feltet. Han blev dog sendt til tælling af et rugby-lignende screeningsforsøg fra dagens FC Midtjylland-anfører Henrik Dalsgaard, der helt bevidst sendte en hilsen afsted mod Randers FC-topscoreren. På trods af VAR-check blev der dog ikke dømt straffespark af dommer Morten Krogh, der havde en anden 3F Superliga-dommer, Jakob Kehlet, ude i VAR-vognen.

Chancemæssigt fortsatte Randers FC med at trykke på, men såvel Lasse Berg Johnsen som Stephen Odey fik kun sendt halvfarlige afslutninger afsted, der ikke voldte den tidligere Randers FC-målmand David Ousted de store problemer.

Ligesom alle var klar til at gå til pause, så blev det til endnu en FC Midtjylland-scoring. Henrik Dalsgaard modtog bolden i offside-position og satte lidt kluntet bolden ind bag Patrik Carlgren. De fleste på stadion undrede sig over, hvorfor det ikke blev annulleret, men det var grangiveligt Simon Piesinger, der havde rørt bolden sidst, og dermed stod der altså 2-0 til FC Midtjylland ved pausen.

Randers FC-spillerne kom ud med god energi efter pausen, og der blev trykket på fra start. Stephen Odey havde efter 30 sekunder en stor chance, men effektiviteten var ikke i top fra den ellers så afslutningsdygtige angriber, der forsøgte at finde selvtilliden og flere gange kom frem til gode tilbud. Også anfører Vito Hammershøy-Mistrati og indskiftede Jakob Ankersen forsøgte sig, men heller ikke de kunne sende bolden i kassen.

Efter 80 minutters spil havde Tosin Kehinde en kæmpe mulighed for at reducere, da Vito Hammershøy-Mistrati fandt ham inde i det lille felt. Der var dog så meget fart i afleveringen, at han kun lige få tåen på og sendt bolden snert forbi den ene modstander.

Og for at det ikke skal være løgn, så blev det i stedet til 3-0 til gæsterne kort efter, da Evander fik brudt igennem Randers FC-defensiven og spillet på tværs til en helt Anders Dreyer, der let kunne sende bolden de sidste meter over målstregen.

Til allersidst fik Tosin Kehinde reduceret med en perle af et mål, der var helt oppe og fjerne spindelvæv i det fjerneste målhjørne. En flot afslutning et opgør, hvor man endnu gik fra en kamp mod FC Midtjylland med en følelse af, at det godt kunne være blevet til mere for Randers FC.

Dermed blev det heller ikke denne gang, at FC Midtjylland-forbandelsen blev brudt for Randers FC’s vedkommende. Skarpheden manglede simpelthen i begge ender. 

Tak for den store opbakning de mange Randers FC-fans på tribunerne heriblandt 2179 fra vores moder- og samarbejdsklubber, der var inviteret ind til Klubfællesskabsdag. I satte kolorit på en festlig dag, der startede på vores amfi-område allerede kl. 16.30.  

Nu gælder det snart endnu en hjemmekamp, når vi tirsdag den 19. april kl. 19.00 får besøg af Silkeborg IF og skal have nogle point på kontoen i vores jagt på den højest mulige placering i 3F Superligaens Mesterskabsspil. Vi vil også have fanzone på amfi-området til den kamp.

Du kan købe billet til kampen på https://billet.randersfc.dk

Randers FC’s startopstilling med ændringer undervejs: Patrik Carlgren - Björn Kopplin, Simon Piesinger, Hugo Andersson (85. Jesper Lauridsen), Oliver Bundgaard Kristensen (46. Mikkel Kallesøe) - Tosin Kehinde, Lasse Berg Johnsen, Frederik Lauenborg (75. Filip Bundgaard Kristensen), Simon Tibbling (46. Jakob Ankersen) - Vito Hammershøy-Mistrati (85. Mads Enggård), Stephen Odey.

Tilskuertal: 6334

Gult kort: Björn Kopplin

Kampens Randers FC-spiller (valgt af fansene via Randers FC-app’en): Patrik Carlgren