Jan Christensen, Getty Images

Intet vendepunkt: Ingen point på kontoen mod knivskarpe FC Midtjylland

Oliver Maltha — 31.10.2021 15:53

Denne gang blev heller ikke lykkens gang, da Randers FC tabte 3-1 hjemme til 3F Superligaens førerhold fra FC Midtjylland.

Søndag var atter tid til fodbold igen, da Randers FC, hjemme på Cepheus Park Randers, tog imod førerholdet fra FC Midtjylland i 3F Superligaens 14. spillerunde. Det var rækkens nummer ét, FC Midtjylland og rækkens nummer tre, Randers FC som mødte hinanden. Der var derfor dømt topmøde i Kronjylland.

Gæsterne er historisk og statistisk set Randers FC onde ånd, da vi ikke har formået at besejre dem siden 2021.

Randers FC kom rigtig godt ud til kampen, og noterede sig også for den første afslutning efter blot tre minutter. Nicolai Brock-Madsen sendte Tosin Kehinde i dybden, men han blev for presset og endte derfor med at sende afslutningen lige på FC Midtjyllands islandske keeper Elias Olafsson. Det var et Randers FC-hold, som var i skydehumør. Blot få minutter senere sendte Odey et forsøg afsted, som desværre blev blokeret – dernæst brændte Erik Marxen et frit hovedstød i feltet, som endte lige i handskerne af Elias Olafsson. Herefter bød FC Midtjylland sig til. En diagonalbold endte hos Joel Andersson, som spillede den skråt tilbage til Raphael Onyedika, der sparkede bolden fladt ind i det lange hjørne – så stod der 1-0 til ulvene.

Det var en kold spand vand i hovedet på et ellers godt spillende Randers FC-mandskab. Desværre var de dårlige nyheder ikke færdige. Efter en periode med masser af nærkampe, hvor spillet bølgede meget frem og tilbage, blev det 2-0 til midtjyderne. Endnu engang var målscoren Raphael Onyedika. Han modtager en bold i dybden og afdribler Nicolai Brock-Madsen, hvorefter han fra næsten nul grader sparkede bolden i kassen i en situation, hvor Patrick Carlgren ikke så alt for godt ud. Mere skete der ikke, og Randers FC gik derfor til pause nede med 2-0.

Randers FC kom godt ud til 2. halvleg. I det 53. minut drev Vito Hammershøy-Mistrati flot bolden frem. Her fandt en fremadstormende Oliver Bundgaard, som ude på kanten spillede et-to med Jakob Ankersen, hvorefter han slog et indlæg en i fødderne af Stephen Odey, som med en flot flugter sparkede Randers FC på 1-2.

Der var gang i kampen i denne periode. Få minutter efter Randers FC’s scoring måtte Patrick Carlgren hive en stor redning frem. Et indlæg endte for fødderne af Pione Sisto, som flugtede bolden mod mål, men Carlgren holdt ham fra fadet. 10 minutter senere fik Randers FC endnu en kold spand vand i hovedet. FC Midtjylland fik efter lidt klumpspil spillet Evander fri for mål, som sparkede bolden i kassen, og så var det 3-1 til midtjyderne.

Der skulle graves dybt i værktøjskassen for at komme tilbage mod en effektivt FC Midtjylland-hold. Det blev der i det 76. minut, hvor Simon Piesinger med en flot bold sendte indskiftede Alhaji Kamara alene med keeperen – desværre blev forsøget reddet af Elias Olafsson. Tættere på kom Randers FC ikke, og endte dermed med et nederlag på 1-3 til 3F Superligaens førerhold, FC Midtjylland.

Næste hjemmekamp er på torsdag d. 4. oktober, hvor vi tager i mod FK Jablonec i Europa Conference Leaue klokken 18.45 hjemme på Cepheus Park Randers.

Startopstilling med ændringer:

Patrick Carlgren – Mikkel Kallesøe (78. Bjørn Kopplin), Simon Piesinger, Erik Marxen (17. Jesper Lauridsen), Oliver Bundgaard – Tosin Kehinde, Lasse Berg Johnsen, Vito Hammershøy-Mistrai (78. Frederik Lauenborg), Jakob Ankersen (71. Tobias Klysner) – Stephen Odey, Nicolai Brock-Madsen (65. Alhaji Kamara).

Advarsler:
Stephen Odey, Lasse Berg Johnsen, Simon Piesinger (Randers FC) - Pione Sisto, Victor Lind, Henrik Dalsgaard og Paulinho (FC Midtjylland).

Dagens tilskuertal: 6.182

Kampens Randers FC-spiller: Stephen Odey (stemt af fansene via Randers FC-app’en)

Dagens kampsponsor: Djurslands Bank