Andre skal til før os

Kristian Fredslund — 14.06.2021 13:25

Ude på Clausholmvej ligger virksomheden Sekura Cabins, hvis produkter nok ikke er noget, mange randrusianere kender til. De sælger nemlig individuelt tilpassede førerkabiner til bl.a. maskiner inden for både minedrift, skovbrug og entreprenørbranchen, og 99 procent af disse sælges til udlandet. Den høje eksportandel har dog også betydet et udfordrende 2020 for virksomheden.

- Forretningsmæssigt er vi noget ramt. Især på ny forretning, da det er svært at komme ud og besøge nye kunder. Vi har en eksportandel på over 99 procent, så alle vores kunder ligger uden for landets grænser. Når forretningsrejser er og har været begrænset, så er det en udfordring. Heldigvis er det lykkedes at få en ny kunde ind og et projekt hos en eksisterende, så vi har egentligt travlt nok. Derudover er vi også ved at lande et par nye aftaler, så vi ser meget positivt på i år og 2022, siger administrerende direktør Carsten Tønnes.

Derudover har det også været en udfordring at skulle få virksomheden til at køre optimalt og undgå smittetilfælde i dagligdagen, hvor der er 130 ansat i produktionsafdelingen samt 32 i administrationen.

- Der er mange andre ting end de forretningsmæssige, der er kommet indover, og vi har skullet bruge meget krudt på procedurer, der har kunnet mindske risikoen for smittetilfælde. Omvendt virker det til, at vi har været godt til at håndtere det. Vi har kun haft to smittetilfælde, og det har nogle, der er blevet smittet derhjemme. Det har krævet stort fokus på afstand, værnemidler, håndsprit og andre tiltag, fordi det kræver noget, når man har 130 mand gående på den anden side af væggen her.

Sekura Cabins kan dog se frem til et spændende 2021, der udover mere gang i ordrebogen også står på en flytning til ny fabrik og kontor i Sønder Borup i det sydlige Randers.

- 2021 bliver megatravlt. Det bliver udfordrende, men forhåbentlig på en positiv og anderledes måde end 2020. Alle herude glæder sig til den nye fabrik skal indvies og i øjeblikket kører vi workshops i forhold til, hvordan overgangen skal være. Vi har ting i huset, der ikke flyttes før lige op til, så det bliver en kæmpe opgave.

Sekura Cabins har været sponsor i Randers FC siden 2016, og man har for nyligt forlænget sponsoratet for 2021 – også selvom man i skrivende stund ikke kan få adgang til stadion, som er hoveddelen af deres modydelse.

- Vi har skræddersyet sponsoratet, som betyder at en masse af vores medarbejdere kan komme på stadion. De har været svære at bruge i 2020, men vi har valgt at sige at vi støtter op om byens hold. Det er med baggrund i, at der selvfølgelig kommer gang i den igen, og at vi selvfølgelig skal på stadion igen. Vi er dog lige i venteposition, også når der blive åbnet lidt op igen. Vi stiller os nemlig gerne længere bag i køen, når der åbnes op, for vi synes at der er nogle, der skal før ind end os. Nogle af de trofaste fans, der går endnu mere op i det.

Da Randers FC satte gang i produktionen af støttefigurer, bakkede Sekura Cabins også op ved at købe fem figurer. Her er der dog en ting, der ærgrer direktøren.

- Hvis I nu bare havde kunnet finde ud af at vinde over AGF dengang, så havde jeg haft fem medarbejderes hoveder på i stedet for vores logoer. Det var væddemålet internt, at hvis Randers FC vandt, så skulle fem AGF-drenge herude have deres ansigter på de figurer med Randers FC-trøjer på. Det var ærgerligt, at det ikke lykkedes, siger han med et smil på læben.

Fodbold er hos Sekura Cabins, som så mange andre steder, nemlig et godt sted at mødes, hvis man skal have en samtale i gang.

- Når sæsonen er i gang, så er det fodbold man snakker om morgenen ved kaffemaskinen. Det er dét sammenhold, det kan være med til at give i en virksomhed som vores, men også i byen. For os er vores sponsorat derfor en måde at give et frynsegode herude til vores medarbejdere, så de kan komme på stadion.

Artiklen er skrevet til Randers FC Magasinet 2021, der udkom i april 2021.