Filip Bundgaard er årets sportsnavn i Randers

Martin Albrechtsen — 19.01.2024 22:12

19-årige Filip Bundgaard fik tildelt den prestigefyldte pris "Årets Sportsnavn" i Randers ved den årlige sportsfejring fredag aften

Vores unge stortalent, Filip Bundgaard Kristensen, løb med prisen som Årets Sportsnavn i Randers 2023, der uddeles af Sparekassen Kronjylland, Randers Amtsavis samt Randers Talent og Elite.

- Det føles rigtig godt. Det er sgu et stort øjeblik for mig, fortæller Filip Bundgaard.  

Filip Bundgaard var i et stærkt felt nomineret til prisen sammen med danmarksmester og EM-sølvvinder i BMX, Malene Kejlstrup, verdensmester i karate, Oliver Møller Jensen samt OL-deltager i både højdespring og skeleton, Daniel Pedersen. Og Filip Bundgaard havde da heller ikke regnet med at vinde prisen.

- Jeg havde slet ikke regnet med det. Så da jeg hører mit navn blive råbt op, der bliver jeg overrasket. Det er selvfølgelig dejligt at få kredit for ens hårde arbejde. Det motiverer mig bare til at gå efter mere, udtaler en ærlig FIlip Bundgaard.

Filip Bundgaard, der stammer fra moderklubben Hornbæk SF, vandt prisen på baggrund af et flot 2023, hvor han i en alder af 19 år har formået at bide sig fast som stamspiller på førsteholdet i Randers FC, og desuden har fået debut og scoret sit første mål for det danske U21-landshold. 

- Jeg vil kalde mit 2023 for et udviklingsår, fordi jeg synes, at jeg har udviklet mig på mange parametre både på banen og uden for banen. Jeg har puttet en masse timer i det og virkelig arbejdet med mig selv, og det er nok en del af grunden til, at jeg står med prisen nu, fortæller Filip Bundgaard.

Det er blot sjette gang, at en individuel fodboldspiller vinder prisen, siden den blev stiftet i 1958, og senest var det Mette Nielsen fra Vorup FB i 1989. Før hende vandt Leif Nielsen og landskamprekordholder Jørgen Rasmussen fra Randers Freja i hhv. 1987 og 1975. Det er noget, som gør Filip Bundgaard stolt og glad.

- Det er jo mega fedt. At der er så få individuelle fodboldspillere, der har vundet prisen, og at det er så lang tid siden, og at jeg nu vinder den, det er jeg utrolig glad for og stolt af, siger Filip Bundgaard.

Sportsdirektør Søren Pedersen tager hatten af for Filip Bundgaard, og kalder ham for en værdig vinder samt en god repræsentant for Randers.

- Det er stort og flot af Filip. Det er velfortjent, fordi han har gjort det rigtig godt, og han har repræsenteret byen på en flot måde. Både når han har været afsted med Superliga-holdet og med landsholdet. Han er en værdig vinder, som repræsenterer Randers rigtig godt, fortæller Søren Pedersen og fortsætter;

- Jeg synes, at 2023 har været et år, hvor man virkelig har kunne se, at Filip har taget skridtet ind i seniorrækkerne, hvor han har gjort sig positivt bemærket både på landsholdet og i Superligaen. Han har gjort det rigtig godt, og jeg ser meget frem til, at han bare bliver endnu bedre, siger Søren Pedersen.

Adspurgt om Filip Bundgaards potentiale er sportsdirektør Søren Pedersen klar i mælet. 

- Filip har et kæmpe potentiale. Jeg er ikke i tvivl om, at vi slet ikke har set det bedste fra ham endnu. Filip har potentiale til at komme på A-landsholdet, understreger Søren Pedersen. 

- A-landsholdet er måske ikke lige nu, men i fremtiden håber jeg, at det bliver muligt. Lige nu fokuserer jeg bare på, hvad jeg kan gøre for Randers FC og for mig selv. Bare blive ved med at udvikle mig selv, og så håber jeg på, at der er store ting i vente, siger Filip Bundgaard. 

Filip Bundgaard er den første individuelle Randers FC-spiller til at vinde den prestigefyldte pris "Årets Sportsnavn". Randers FC har som hold vundet prisen fire gange. 

2004 - Randers FC
2006 - Randers FC
2013 - Randers FC
2021 - Randers FC

Individuelle fodboldspillere der har vundet Årets Sportsnavn:
1958 - Leo Jensen, Randers Freja
1959 - Flemming Jensen, Randers Freja
1975- Jørgen Rasmussen, Randers Freja
1987 - Leif Nielsen, Randers Freja
1989 - Mette Nielsen, Vorup FB
2023 - Filip Bundgaard, Randers FC

Filip Bundgaard er sponsoreret af Sparekassen Kronjylland