Optakt: Brøndby IF - Randers FC

Andreas Nielsen — 02.09.2023 09:54

Søndag klokken 16.00 gælder det 7. spillerunde i 3F Superligaen, når Randers FC på udebane møder Brøndby IF.

Randers FC tog i fredags sæsonens første sejr med 1-0 på hjemmebane over Viborg FF i en smuk kulisse på Cepheus Park Randers. En vaskeægte holdindsats var med til at sikre de tre point og samtidig sæsonens første clean sheet. På søndag skal de gode takter så fortsætte, når Randers FC skal en tur til Vestegnen for at møde Brøndby IF i den sidste spillerunde inden den første landskampspause.

Transfervinduet lukkede, som bekendt fredag aften, og der har også været lidt aktivitet for Randers FC i de sidste dage af transfervinduet. Sent torsdag aften blev Tobias Klysner udlejet til Aalesund i den bedste norske række i jagten på mere spilletid. En lejeaftale gældende for resten af 2023. Vi kunne samtidig fredag morgen på transfervinduets lukkedag præsentere en ny forstærkning til truppen i form af den 20-årige kantspiller Lasso Coulibaly fra FC Nordsjælland, der kommer til på en lejeaftale med købsoption gældende for resten af indeværende sæson.

Lasso Coulibaly kunne allerede fredag træne med sine nye holdkammerater. Den ivorianske kantspiller er dermed også i spil til at få sin debut i søndagens kamp mod Brøndby IF.

Statistisk set
Vi har i de seneste par år haft et rigtig godt tag på Brøndby, når vi har mødt dem på udebane, hvor vi i de sidste tre kampe på Brøndby Stadion er gået fra banen med to sejre og en uafgjort. For mange Randers FC fans ligger den fantastiske 0-4 sejr fra seneste kamp i Brøndby nok stadig frisk i erindringen. Faktisk var 0-4 sejren vores største udesejr i 3F Superligaen siden 2006, hvor vi slog AaB med 0-4 i Aalborg. Lad os da håbe på en gentagelse i søndagens opgør.  

Fokus på Brøndby IF
Brøndby indtager i øjeblikket tredjepladsen i 3F Superligaen og har i sæsonens første seks runder hentet 12 point. De blågule fra Vestegnen går ind til søndagens opgør med selvtillid i bagagen fra seneste spillerunde, hvor de på udebane vandt 0-1 over oprykkerne Vejle Boldklub.

Brøndby IF har som alle andre klubber også haft gang i transfervinduet, hvor de i løbet af sommeren har måttet tage afsked med profiler som Mads Hermansen (Leicester City), Anis Slimane (Sheffield United) og Simon Hedlund (Elfsborg). Mens de den anden vej blandt andet har fået den tidligere U-21 landsholdsspiller Jacob Rasmussen (Fiorentina) og den østrigske målmand Patrick Pentz, der er lejet i den tyske storklub Bayer Leverkusen. Pentz fik en drømmedebut i mandagens opgør mod Vejle, hvor målmanden dybt inde i overtiden reddede straffespark og dermed sikrede de tre point for Brøndby. Brøndby IF kunne ligesom Randers FC også præsentere en ny spiller på transfervinduets lukkedag, hvor klubben hentede den 29-årige højre back Sean Klaiber, der kommer til fra FC Utrecht i Holland.

Kigger man på profilerne for Brøndby til søndagens opgør, er der særligt en spiller, som springer i øjnene, nemlig Nicolai Vallys. Den 26 årige offensivspiller har fået en fantastisk start på den nye sæson, hvor han har scoret 5 mål i sæsonens første seks kampe. Han må derfor siges at være en mand, Randers FC mandskabet holder et vågent øje med i søndagens kamp. Nicolai Vallys kunne samtidig onsdag krone sin flotte sæsonstart af med sin første udtagelse til det danske A-landshold.

Kampens dommer til søndagens opgør er Jacob Karlsen, med Michael Tykgaard i VAR-vognen.   

Fun Facts:

  • Filip Bundgaard er med 35 vundne dueller langs jorden den Randers FC-spiller med flest i sæsonen, og faktisk den i 3F Superligaen med tredje flest vundne.
  • Vi har lyttet til vores fan, HESTETIFOs sang ”Skyd noget mere udefra”. Faktisk er vi med 34 afslutninger udenfor feltet den klub med flest i 3F Superligaen.
  • Randers FC har vundet 93 luftdueller i sæsonens første seks runder, hvilket placerer os på en tredjeplads i den statistik, bag ved Brøndby IF og Hvidovre IF.

Tager du ikke turen til Brøndby for at støtte drengene, kan kampen ses live på 6`eren og uden afbrydelser på Discovery+ med optakt fra kl. 15.00.

Alternativt kan du lytte til kampen via DR P4 eller Radio Alfa samt følge den via Amtsavisen.dk's liveblog.

Husk, at du også kan se kampen hos Rust Pub Randers i Middelgade.

Rust Pub åbner dørene fra kl. 14.00.