Michael Ravn opnår UEFA's Pro Licens

Martin Albrechtsen — 30.08.2023 13:25

Assistenttræner Michael Ravn har gennemført den højest mulige træneruddannelse - UEFA Pro Licens

Det 30-årige trænertalent, Michael Ravn, modtog igår, tirsdag, sit diplom som bevis på at have gennemført den højest mulige træneruddannelse i Europa, UEFA Pro Licens, som i Danmark tildeles af DBU. 

- Jeg er selvfølgelig mega glad og stolt over at have gennemført uddannelsen. Det har været en ambition for mig at opnå den højest mulige uddannelse, og jeg har lært virkelig meget igennem de sidste 18 måneder. Vi har fået mange input på uddannelsen og været gode til at sparre med hinanden indbyrdes i gruppen. Derudover har vi individuelt lavet et speciale, hvor jeg igennem de sidste 18 måneder har fokuseret ekstra på de offensive standardsituationer, specielt indlægsfrispark på den sidste tredjedel af banen, hvilket har givet mig en ekstra viden på det område. Jeg besøgte bl.a. Brentford og Freiburg i forbindelse med opgaven, da de er virkelig gode til det og har set vanvittig mange situationer igennem for nogle tendenser og tips, fortæller Michael Ravn og fortsætter;

- Den viden jeg har fået på uddannelsen og igennem specialet skal bruges til hjælp for vores klub. Randers FC og Holstebro Boldklub er de klubber, der har udviklet og troet på mig, og jeg vil forsøge at give så meget tilbage som muligt, udtaler Michael Ravn.

Michael Ravn har haft forskellige trænerroller for hhv. U13, U14, U15 og senest som cheftræner for U17 i Randers Freja FC, inden han til denne sæson blev en del af 3F Superliga-truppen som assistentræner. Og den taltfulde træner har da også haft rigeligt at se til i indeværende år.

- I 2023 har jeg været i Tyskland, England, Schweiz og Holland i forbindelse med uddannelsen, skrevet mit speciale, dobbeltjobbet 2,5 måned på Superliga og U17 i foråret og fået en søn derhjemme. Så personligt ser jeg også frem til, at der nu er lidt færre bolde i luften må jeg sige, men oplevelsesrigt og i selskab med rigtig gode mennesker har det været, siger en glad Michael Ravn. 

Sportsdirektør Søren Pedersen ønsker Michael Ravn stort tillykke, og han glæder sig over, at endnu en talentfuld træner fra Randers FC's trænerstab har gennemført UEFA Pro Licens-uddannelsen.

- Det betyder rigtig meget. Der er ingen tvivl om, at vi gerne vil have tilknyttet så dygtige trænere som overhovedet muligt. Jeg tror rent faktisk, at Rasmus Bertelsen, Fatah Abdirahman og nu Michael Ravn er nogen af de yngste i Danmark, som igennem tiden har bestået en UEFA Pro Licens-uddannelse, og det er vi selvfølgelig stolte af i Randers FC. Det er fedt at have så kompetente trænere i vores stab med forskellige funktioner, så vi er rigtig glade for, at Ravn nu har fået papir på, at han er en rigtig dygtig træner, fortæller sportsdirektør Søren Pedersen og uddyber;

- Det er ikke tilfældigt, at mange af de spillere, som har været igennem Michael Ravn som træner i ungdomsårene, er blevet rigtig dygtige og er nået langt i Randers FC. Michael Ravn har sat sit aftryk på mange af de spillere, som er gået hele vejen fra ungdomshold til Superliga-truppen. Og det er vi selvfølgelig rigtig glade for og stolte over, understreger Søren Pedersen.

Fakta:

Michael Ravn 30 år Assistenttræner for Randers FC Har haft forskellige trænerroller for hhv. U13, U14, U15 og U17 i Randers Freja FC. Tidligere klubber: Holstebro Boldklub (Talentafdelingen) Personlig sponsor: Dahlitech