Lasse Berg Johnsen solgt til Malmö FF

Martin Albrechtsen — 13.07.2023 14:59

Randers FC har solgt 23-årige Lasse Berg Johnsen til den svenske storklub Malmö FF.

Efter 98 kampe for Randers FC skifter den 23-årige midtbanegeneral, Lasse Berg Johnsen, til svenske Malmö FF, der med sine 22 mesterskaber er den mest vindende klub i Sverige, og som i øjeblikket indtager andenpladsen i Allsvenskan. 

- Jeg har været i Randers FC i 2,5 år, og jeg er gået fra at være et ubeskrevet blad til at blive en profil i 3F Superligaen. Og det har jo gjort det hele muligt, at jeg nu kan tage næste skridt i min karriere og skifte til Malmö FF. Det viser jo også bare, hvilken klub Randers FC er, at de henter spillere og tror på dem, giver dem chancen, viser tillid og gerne vil hjælpe dem videre i karrieren. Samtidigt er jeg virkelig glad for, at jeg kan give noget tilbage til Randers FC i form af penge i kassen, fortæller Lasse Berg Johnsen. 

Randers FC hentede Lasse Berg Johnsen som 21-årig fra den næstbedste norske række hos Raufoss tilbage i januar 2021. Siden har den norske midtbanespiller udviklet sig til at blive en stor profil, ikke kun i Randers FC, men i hele 3F Superligaen. 

- Jeg er utrolig taknemmelig for, at Søren Pedersen, Thomas Thomasberg og Rasmus Bertelsen hentede mig på det tidspunkt. Det var jo også en chance at tage for dem at hente nogen fra den næstbedste række i Norge. Men Randers FC har hjulpet mig enormt meget og er et fantastisk sted at udvikle sig, siger Lasse Berg Johnsen.

Sammen med Randers FC har den norske midtbanespiller bl.a. været med til at vinde pokalturneringen, gå videre fra et europæisk gruppespil samt kvalificere sig til top 6 og mesterskabsspillet de seneste tre sæsoner i træk.

- Jeg synes, at vi alle, fansene og klubben, har haft nogle utrolige gode oplevelser, og jeg har stort set nydt hver dag af min tid i Randers. Så jeg er virkelig glad for denne klub, og jeg kommer til at følge den tæt på vejen videre. Og mon ikke at jeg kommer og ser nogle af Randers FC's kampe, når jeg kan det, udtaler Lasse Berg Johnsen. 

Sportsdirektør Søren Pedersen er stolt af salget af den norske midtbanegeneral til den svenske storklub.

- Lasse er en fantastisk case i Randers FC. Efter godt scouting-arbejde hentede vi ham som 21-årig fra den næstbedste norske række til Randers FC, hvor han hurtigt blev en profil på vores hold. Han har bl.a. været med til at vinde pokalturneringen og spille os videre fra et europæisk gruppespil i Conference League. Lasse har udviklet sig helt vildt og har også været med til at sikre os Mesterskabsspillet tre sæsoner i streg. Han har domineret 3F Superligaen på sin position og får nu helt fortjent muligheden for at prøve sig af i en stor klub som Malmö FF, fortæller sportsdirektør Søren Pedersen og uddyber;

- Lasse har ikke lagt skjul på, at han har store ambitioner og ønsker at prøve talentet af på en større adresse, og det har vi hele tiden givet udtryk for, at vi ville være lydhøre over for. Nu kom muligheden for det med et skifte til Malmö FF, hvor vi samtidigt får en god pris. Derfor ønsker vi Lasse alt mulig held og lykke. Vi glæder os til at følge hans videre udvikling i Malmö, siger Søren Pedersen.

Fakta:
Lasse Berg Johnsen
Født: 18. august 1999 (23 år)
Position: Central midtbanespiller
Tidligere klubber: Viking FK, Tromsdalen UIL, Raufoss IL
Kampe og mål for Randers FC: 98/4
Fik debut for Randers FC den 2. februar 2021 i 3-0 hjemmesejren over AC Horsens