Bertelsen efter svær test mod FC St. Pauli: Et okay skridt på vejen

Martin Albrechtsen — 04.07.2023 17:21

Cheftræner Rasmus Bertelsen så gode takter i første testkamp ude mod FC St. Pauli

Rasmus Bertelsen og Randers FC har siden søndag været på mini-træningslejr i det nordlige Tyskland, som kulminerede tirsdag eftermiddag med sæsonens første testkamp ude mod FC. St. Pauli. Her blev det til fire halvlege á 30 minutter og masser af værdifulde kampminutter i benene for Randers FC-spillerne, der samlet set tabte opgøret med 4-1 til den dygtige 2. Bundesligaklub.

- Det var to kampe, kan man vel næsten sige, fordi alle bliver skiftet efter en time. Så det er egentlig to kampe, hvor jeg synes den første kamp, der matcher vi St. Pauli fint, får trænet vores organisation og står egentlig godt på banen. Og efter vores udligning har vi egentlig godt fat om kampen, men så får de et lidt dumt mål, der afgør det til 2-1. Der var mange ting, som vi kan bruge til noget, som vi har arbejdet med, fortæller cheftræner Rasmus Bertelsen.

- Kamp to, som er halvleg nummer tre og fire, der er vi hårdt matchet. Vi har rigtig mange unge spillere med, og det har St. Pauli ikke. Det betyder også, at vi helt naturligt er lidt presset på tempoet. Og der synes jeg måske, at i den første af de to halvlege, der var vi lidt for benovet. Der fik de lov til at spille lidt for meget rundt om os. Der var det bedre i den sidste halvleg, hvor vi gav lidt mere slip, og også er tæt på at få et mål, siger Bertelsen og fortsætter;

- Jeg så det, jeg havde regnet med at se. At det ville være lidt op og ned. Det er det gerne i den første testkamp, når man skifter meget ud osv., men vi skal skynde os at blive bedre, fordi der er kun to træningskampe mere, før det går løs, og det er vi også meget bevidste om. Så vi tog det også top seriøst i dag. Jeg synes, det var et okay skridt på vejen, men selvfølgelig også lidt en svær kamp, men det var måske også fint nok at blive hårdt matchet, udtaler cheftræneren.

Rasmus Bertelsen roser da også FC St. Pauli, som vandt 13 af sine 17 2. Bundesligakampe i foråret, og hvor kult-klubben fra Hamborg blev nummer fem i 2. Bundesliga for andet år i træk. Formstærke FC St. Pauli vandt desuden deres forrige to testkampe før tirsdagens møde med Randers FC.

- De er dygtige, må man sige. Deres koncept er arbejdet godt ind. I dag øvede vi også at presse dem højt. Jeg tror, at havde vi mødt dem i en kamp, der for alvor gjaldt noget, så havde vi passet lidt mere på os selv, fordi de var dygtige til at spille sig ud af presset, fortæller Bertelsen, der generelt har været tilfreds med og glad for mini-træningslejren i det tyske, hvor fokus foruden træning også har været på at ryste holdet sammen.

- Det var jo tænkt for at komme lidt væk hjemmefra og for at blive rystet sammen. Vi har også været ude at have en drabelig minigolf turnering igår, og det har været fint at lave lidt andet sammen og se hinanden på en lidt anden måde også. De tyske forhold er jo bare top. Der mangler ikke noget. Så det har været rigtig fint, siger Rasmus Bertelsen. 

Næste testkamp er på lørdag hjemme mod Lyngby Boldklub kl. 13.00.

Rasmus Bertelsen er sponsoreret af Hvidsten Kro