Optakt - sæsonens sidste hjemmekamp: Randers FC - AGF

Andreas Nielsen — 25.05.2023 12:56

Det lykkedes ikke at hente point med hjem fra mandagens kamp i Farum, hvor Randers FC tabte 3-1 til FC Nordsjælland. Tirsdag den 30. maj klokken 19.00 gælder det så lokalbraget mod AGF, hvor vi skal tilbage på sejrssporet.

Sæsonens sidste hjemmekamp på Cepheus Park Randers står for døren, og hvilken måde at kunne slutte af med et lokalderby mod AGF.

Sidste hjemmekamp er også ensbetydende med, at vi skal sige farvel til en række spillere i Randers FC. Tosin Kehinde, Jakob Ankersen, Aleksandar Stankovic og Nicolai Brock-Madsen har alle kontraktudløb, og de forlader Randers FC efter sæsonen. Derudover tager vi afsked med de svenske lejesvende Adam Andersson og Carl Johansson.

På lægterne kan holdet se frem til stor opbakning, hvor der i skrivende stund er 8700, som har sikret sig adgang til lokalbraget. Heriblandt omkring 2000 AGF-fans, der drømmer om medaljer til deres hold.

Har du ikke billet til kampen, kan du købe det på https://billet.randersfc.dk

Fokus på kampen

Randers FC har generelt et godt tag på AGF på Cepheus Park Randers, hvor det i 22 kampe er det blevet til 11 sejre, 5 uafgjorte og 6 nederlag. I denne sæson er det dog endnu ikke blevet til en derbysejr i klubbernes tre møder. Det skal der laves om på i tirsdagens kamp, hvor vi skal  slutte godt af i sæsonens sidste hjemmekamp.

AGF går ind til kampen med et 4-3-nederlag til FCK i baggagen, hvilket endegyldigt smadrede århusianernes gulddrømme. Nu jagter de i stedet Viborg FF på tredjepladsen. Det er derfor et AGF- mandskab, der er pisket til sejr i tirsdagens kamp, hvis det skal blive til medaljer.

Af AGF-profiler til opgøret er det svært at komme udenom Patrick Mortensen, der med sine 15 sæsonmål er delt topscorer i sæsonen, hvor hans evner inde boksen er noget Randers-forsvaret skal være opmærksomme på. I den anden ende er det oplagt at nævne den tyske forsvarspiller Yann Aurel Bisseck, der har været den store profil i sæsonen både offensivt og defensivt. Forsvarsspilleren har scoret tre mål og lavet et enkelt oplæg og må forventes at være en af nøglespillerne sammen med Patrick Mortensen, hvis AGF skal have tre point med hjem.

Dommeren til tirsdagens lokalbrag er Mikkel Redder.

Fun Facts:
- Randers FC satte i mandagens kamp mod FC Nordsjælland klubrekord med sin yngste startopstilling i 3F Superligaen med en gennemsnitsalder på 23 år og 304 dage.
- Randers FC og AGF er de to klubber med flest 'clean sheets' i sæsonen, hvor det er blevet til 11.
- Med sin debut på Right To Dream Park skrev 17-årige Sabil Osman Hansen sig ind som den sjetteyngste Superligadebutant i Randers FCs historie. Den yngste debutant er Filip Bundgaard.
- AGF's Nicolai Poulsen har rekorden for flest gule kort for Randers FC i 3F Superligaen. 81 kort (76 gule / 5 røde) blev det til, før skiftet til AGF (hvor han har rekorden for flest strafpoint og kun er tre kort fra at have rekorden for flest kort i klubben)