Mads Enggård & Filip Bundgaard om U19-landsholdstur: Kæmpestort at repræsentere sit land

Martin Albrechtsen — 01.04.2023 06:00

Mads Enggård og Filip Bundgaard er begge tilbage på træningsbanen på Viborgvej efter at have været med U19-landsholdet i Spanien til UEFA U19 Championships Elite Round

Der var billetter på højkant til sommerens U19 EM-slutrunde i Malta, som spilles mellem otte hold, da 18-årige Filip Bundgaard og 19-årige Mads Enggård i den forgangne uge deltog med U19-landsholdet ved UEFA U19 Championships Elite Round i Spanien.

Det danske U19-landshold sluttede på en delt førsteplads i gruppen a point med Spanien, efter sejre over Ukraine og Luxembourg samt uafgjort med spanierne.

Det endte dog med at være Spanien, som kunne booke den ene EM-slutrunde plads, da de havde en bedre målscore end danskerne. Men det var alligevel en stor oplevelse for både Filip Bundgaard og Mads Enggård.

- Det er stort at trække i den danske landsholdstrøje og synge nationalsangen. Det giver lidt kuldegysninger, når man står og synger den sang, fortæller Mads Enggård som startede inde i alle tre landskampe mod henholdsvis Spanien, Ukraine og Luxembourg.  - Det var fedt at starte inde i alle tre kampe. Det viser jo, at man er prioriteret og har gjort det godt i klubben. Ellers ville man ikke starte inde på U19-landsholdet. Det var sindssygt stort at starte inde i alle tre kampe, og det var en fed oplevelse, siger Enggård og fremhæver kampen mod Spanien. - Det var en vild kamp mod Spanien. De har mange spillere, der spiller med førsteholdet i Real Madrid, FC Barcelona og andre spillere, som spiller fast i La Liga. Det var fedt at prøve at spille mod dem, og man kunne også godt mærke, at de var skolet på en anden måde. De spillede fandme god fodbold, udtaler Mads Enggård, der er glad for at kunne dele landsholdsoplevelserne med klubkammeraten Filip Bundgaard. - Det er fedt at være på U19-landsholdet sammen med Filip og have en god rejsemakker i ham. Nu har vi været på landsholdet sammen siden U17-landsholdet. Han er en af mine tætte venner, og jeg er glad for at dele de oplevelser sammen med ham, fortæller Enggård.

- Det har været en mega fed tur i Spanien med godt vejr, god fodbold og med noget at spille for. Så det har været en rigtig god tur, fortæller Filip Bundgaard, der fik spilletid i alle tre kampe, scorede to mål og lavede en assist. - Det er kæmpestort at repræsentere sit land. Det gør én stolt, understreger Filip Bundgaard.  - Mit første mål mod Luxembourg var lidt a la målet mod Lyngby, hvor jeg står inde i feltet, modtager bolden skråt tilbage, og så hamrer jeg den op i nettaget med venstrebenet denne her gang. Det andet mål var et "sweaty goal", hvor jeg bare løber ind og scorer, efter den er spillet ind til mig. Og så laver jeg faktisk også en rigtig god assist to minutter efter mit andet mål. Det var sgu fedt, siger Filip Bundgaard, der dog ærgrer sig over ikke at være kvalificeret til sommerens EM-slutrunde.  - Jeg stod med en rigtig god følelse efter at have scoret og hjulpet holdet, men så alligevel ikke, fordi det ikke var nok til at gå videre. Det ville vi rigtig gerne have været. Så det var vi selvfølgelig ærgerlige over, men vi gjorde, hvad vi kunne, udtaler Filip Bundgaard, der er glad for at kunne dele sine landsholdoplevelser sammen med Mads Enggård. - Det er fedt at være på U19-landsholdet sammen med Mads. Det siger jo også lidt om talentarbejdet her i Randers FC, at vi har to spillere på U19-landsholdet. Det er også fedt at have en god makker med, som man kan dele oplevelserne sammen med, fortæller Filip Bundgaard.