Christian Østergaard solgt til Wolfsburg

Martin Albrechtsen — 28.07.2021 14:59

Randers FC har solgt 16-årige Christian Erbo Østergaard til Bundesligaklubben VfL Wolfsburg.

U17-ligaholdets Christian Erbo Østergaard skifter med øjeblikkelig virkning til den tyske Champions League-klub VfL Wolfsburg, der sluttede på fjerdepladsen i Bundesligaen i den forgangne sæson, efter at han fik overbevist tyskerne om sit store talent til en prøvetræning tidligere på måneden.

-  Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg er utrolig glad og stolt over at have skiftet til Wolfsburg, som er en rigtig stor klub i Bundesligaen. Jeg har arbejdet benhårdt og kæmpet for, at jeg en dag kunne skifte til en stor klub i Europa, og den drøm er nu gået i opfyldelse, fortæller Christian Erbo Østergaard.  

16-årige Christian Erbo Østergaard stammer fra moderklubben Dronningborg Boldklub, hvorfra han kom til Randers Freja FC som U12-spiller. Siden er han bl.a. blevet jysk-fynsk mester med både U13 og U14, og fik i juni måned landsholdsdebut, da han spillede to U16-landskampe mod Portugal. Han skulle efter planen have været anfører for U17-ligaholdet i den kommende sæson.

-  Det her skifte kunne ikke lade sig gøre uden den tillid, som jeg har fået fra min familie, holdkammerater og Randers Freja FC. Jeg har virkelig været glad for at være i klubben. De har støttet mig hele vejen og gør det stadig, understreger Østergaard.

-  At komme til Wolfsburg er et fantastisk skifte for mig, da det er en stor og topprofessionel klub, hvor træningskulturen og værdierne minder meget om Randers FC. Nu skal jeg bygge på og videreudvikle mig her i det tyske, og det glæder jeg mig helt vildt til, udtaler en stolt Christian Erbo Østergaard.  

Sportslig og kommerciel direktør, Søren Pedersen, er da også utrolig stolt over salget på både Christians og klubbens vegne.

- Det er en transfer, som jeg er rigtig glad og stolt over. For det første er det en vildt stor chance for Christian, og en chance der kun kommer, fordi han har arbejdet stenhårdt og gjort det exceptionelt godt. Så et kæmpe klap på skulderen til ham, fortæller Søren Pedersen og uddyber.

- Men det er også et stort kvalitetsstempel af vores ungdomsafdeling her i Randers FC, som har gjort et suverænt stykke arbejde med at udvikle Christian fra han kom herind fra Dronningborg Boldklub til nu. Trænerteamet har arbejdet med ham hele vejen op igennem, og de har formået at få ham til det niveau, han har nu, og dermed givet ham muligheden for at skifte til så stor en klub som Wolfsburg. Så et kæmpe cadeau til både Christian og ungdomsafdelingen, understreger Søren Pedersen.

- Jeg glæder mig til at følge Christians videre udvikling i udlandet. Det er jo en ung spiller, vi sender ud af huset, og jeg er overbevist om, at Christian vil lykkes, fordi han har den personlighed, han har. Udover at være en dygtig spiller, har han nemlig en stor personlighed. Jeg håber, at han på et senere tidspunkt, efter en vellykket tid i udlandet, kommer tilbage til Randers, så vi kan få ham at se på vores eget stadion også, afslutter Søren Pedersen. 

Talentchef i Randers FC, Peter Elstrup, rejste med Christian Erbo Østergaard til Wolfsburg under prøvetræningsopholdet tidligere på måneden, og han forsikrer, at Christian får ideelle forhold til at kunne udvikle sig som fodboldspiller. 

- Det er en stor mulighed for Christian, som han har valgt at sige ja til. Jeg havde fornøjelsen af at være med dernede under Christians prøvetræningsophold. Han kommer til en kæmpe klub i Tyskland, hvor der er styr på tingene. Der er 75 fuldtidsansatte i Wolfsburgs ungdomsafdeling, seks fuldtids pædagoger, som hjælper med det hele, og så ligger skolerne tæt på. Så Christian bliver ikke bare overladt til sig selv i det store udland. Han er i trygge hænder, så han kan få ro til at kunne dyrke sin fodbold, fortæller talentchef i Randers FC, Peter Elstrup, og fortsætter:

- Der skal lyde en stor tak og ros til hele trænerteamet og setuppet i Randers FC. Det er ikke det sidste talent, vi kommer til at sælge inden for en overskuelig fremtid. Vi kan godt være stolte af den udvikling, der er foregået de seneste år her i Randers FC, understreger Elstrup. 

Fakta:
Navn: Christian Erbo Østergaard
Født den 13. april 2005
Position: Central forsvarsspiller
Tidligere klubber: Dronningborg Boldklub, Randers Freja FC
2 U16-landskampe for Danmark.