Lars Ronbog

Pointdeling i Silkeborg: Det er en mærkelig følelse ikke at være glad for det ene point

10.11.2023 22:19

Det var en på alle måder vanvittig afslutning i aftenens pointdeling på Jysk Park i Silkeborg. Læs hele kampreferatet herunder, samt lyt til interview med målmand Patrik Carlgren og cheftræner Rasmus Bertelsen

Pointdeling i nervepirrende afslutning på JYSK Park

Randers FC stod fredag aften over for Silkeborg IF i en kamp, der åbnede Superligaens 15. runde. Gæsterne fra Randers FC skulle forsøge at bryde en stime på fem kampe uden sejr.

Cheftræner Rasmus Bertelsen havde til opgaven valgt de samme 11, der sidst led et nederlag til de danske mestre fra FC København, mens hjemmeholdet havde den peruvianske landsholdsspiller Oliver Sonne og skarpretter Tonni Adamsen tilbage i deres startopstilling.

Tempofuld start på kunstgræsset

Silkeborgspillerne lagde bedst ud i kampens indledning, hvor kombinationerne flød flot på det hurtige kunstgræs, mens Randers FC-spillerne lige skulle vænne sig til plastikunderlaget. Det var også hjemmeholdet, der i de første ti minutter kom tættest på en scoring, men deres to tilbud blev afværget i Randers' defensiv.

Randers FC, der i dagens kamp stillede op i holdets nye mørkeblå udebanetrøjer (Link), kom gradvist bedre med i kampen efter det første kvarter. En halv chance til Stephen Odey efter 18 minutter var første farlige situation mod Nicolaj Larsens mål, og få minutter senere fik Randers FC deres andet hjørnespark. I første omgang ramte Daniel Høegh træværket, derefter fløj bolden tilbage i spil, og efter intenst klumpspil i Silkeborgfeltet kunne svenske John Björkengren prikke sit første Randers FC-mål i rusen. 1-0 til hestene, som nu virtuelt rykkede op på syvendepladsen i Superligaen. Filip Bundgaard havde faktisk igen bolden i nettet kort efter, men scoringen blev korrekt underkendt for offside.

Randers FC i defensiven

Efter scoringen tog hjemmeholdet fat i spillet, og de rødklædte Silkeborgspillere var skarpe til at vinde både dueller og nærkampe. Men selvom bolden var meget på Silkeborgfødder, så var Patrik Carlgren ikke presset i målet. En enkelt afslutning forbi rammen fra Tonni Adamsen var den eneste lille trussel, og derfor kunne et disciplineret og effektivt Randers FC-mandskab gå til pausen med en føring.

Jævnbyrdig start på anden halvleg

Begge hold bød sig til i det første kvarter efter pausen, men helt farligt blev det aldrig. Ingen af de to keepere blev testet voldsomt, og Anders Klynges afslutning snært over mål efter en times spil var bedste forsøg.

Efter 63 minutter havde Silkeborg træner Kent Nielsen set nok fra sine startere, og han skiftede både Pelle Mattson og Alexander Lind ud til fordel for Søren Tengstedt og Kasper Kusk. Det var dog Randers FC som først blev farlige igen. En skarp stikning til Stephen Odey gav nigerianeren en god mulighed, men godt returløb og en vaks Nicolaj Larsen afværgede.

Endnu et offsidemål

Silkeborg begyndte at blive mere nærgående, og efter 70 minutter havde midtjyderne også bolden i nettet. Efter et hjørnespark blev bolden sendt mod Randers FC-målet og passerede alle mørkeblå gæster. Sparket ramte Silkeborg-spilleren Oliver Sonne og strøg i kassen, men backen var offside, og dermed fortsatte det med 0-1 på tavlen. Indskiftede Søren Tengstedt forsøgte sig efterfølgende også fra kanten af det lille felt, men svenske Patrik Carlgren stod hvor han skulle. Efter 72 minutter kom både Mikkel M. Pedersen og Ernest Agyiri på banen, og ti minutter senere kom Jeppe Kudsk ind og var med til at forme en tremandsforsvar.

Randers FC bed sig til, og både Filip Bundgaard og Daniel Høegh bød ind på at udbygge føringen. Desværre blev den næste scoring i opgøret sat ind af en spiller i rød. Netop indskiftede Callum McCowatt dukkede efter et indlæg op i feltet og pandede hjemmeholdet tilbage i opgøret. 1-1 på JYSK Park, men trængslerne var ikke ovre for de gæsterne heste fra Kronjylland.

Svensk sprællemand i målet

Knap var gæsterne kommet sig over udligningen, før det gik galt igen. En clearing i Randers-feltet sendte bolden op i luften, og da den faldt ned, ramte kuglen Mads Enggård på hånden. Midtbanespilleren var i ubalance efter skubben fra Kasper Kusk, men dommer Jacob Karlsen pegede på pletten. Der blev dømt straffe til hjemmeholdet, og kampen så ud til at være fuldstændig vendt på hovedet.

Søren Tengstedt stillede sig klar til at sparke. Den venstrebenede offensivspiller afsluttede til venstre for sig selv, men Patrik Carlgren gik samme vej, og svenskeren viftede sparket ud til hjørne. Hjemmeholdet spurtede ud for at tage det efterfølgende hjørnespark, og her fik Callum McCowatt knæet på bolden. En vanvittig refleksredning fra Randers FC’s bedste, Patrik Carlgren, sikrede, at bolden heller ikke her gik i nettet. Efter syv minutters overtid blev der fløjtet af på stadion i Silkeborg, og det endte med en pointdeling mellem de to jyske klubber.

Landskampspause og to hjemmekampe inden jul

Dermed rykker Randers FC op på 15 point for lige så mange kampe. Nu venter en landskampstermin, før kronjyderne spiller to hjemmekampe mod OB og Vejle før julepausen. Du kan allerede nu købe billetter til kampen mod OB den 26. november (Link til kampen), hvor de fynske striwer kommer på besøg på Cepheus Park.

Kampfakta: Silkeborg IF - Randers FC

1. minut : 0-1 John Björkengren (Daniel Høegh)
  2. minut : 1-1 Callum McCowatt (Anders Klynge)
  3. minut : Brændt straffespark, Søren Tengstedt

Gule kort: Stephen Odey, Lasso Coulibaly, Daniel Høegh, John Björkengren, Wessel Dammers

Tilskuertal: 4.112

Kampens spiller: Patrik Carlgren