Optakt: Silkeborg IF - Randers FC

Andreas Nielsen — 09.11.2023 10:52

Randers FC skal tilbage på sejrsporet, når vi fredag aften klokken 19.00 gæster Silkeborg IF på JYSK Park.

Det blev ikke til point mod F.C. København, til trods for en underholdende kamp med flot spil fra Rasmus Bertelsens mandskab. De gode takter skal tages med videre, når Silkeborg IF skal besejres fredag aften i 14. spillerunde.

Filip Bundgaard kunne onsdag krone en flot periode med mål og godt spil samt nominering som månedens unge spiller i 3F Superligaen af med endnu en udtagelse til det danske U-21 landshold. Unge Bundgaard har været på måltavlen i de seneste to kampe mod AGF og FCK, og vi håber, målstimen fortsætter fredag aften.

Statistisk set

Kigger vi på statistikken mod Silkeborg IF på udebane, er det ikke den bedste i de seneste år, hvor Randers FC ikke har vundet i Søhøjlandet siden 2015, hvor Djiby Fall og Jonas Kamper var målscorerne. Samlet lyder statistikken på fire sejre, fem uafgjorte og fem nederlag.

Mange Randers FC-fans vil måske kunne huske sidste års udekamp på JYSK Park, som også var en fredagskamp, hvor Randers FC fik vendt 3-1 til 3-3, og hvor Alhaji Kamara i det 90. minut kunne udligne foran de medrejsende Randers FC-fans.

Vi håber på en gentagelse af sæsonens tidligere møde mod Silkeborg, hvor vi på Cepheus Park besejrede Silkeborg IF med 1-0 på mål af Ernest Agyiri.

Fokus på Silkeborg IF

Silkeborg IF har siden vores seneste møde spillet fire kampe, hvor det er blevet til to sejre, en uafgjort og senest et 2-1 nederlag på udebane mod Viborg FF. Holdet fra Søhøjlandet indtager 3F Superligaens fjerdeplads med 26 point.

En spiller, der har vist sig flot frem siden vores seneste møde, er den islandske midtbanespiller Stefan Thordarson, der i de seneste fire kampe har scoret 4 mål. Tre af dem blev scoret i Silkeborgs 5-0 sejr over Lyngby BK, hvor Stefan Thordarson scorede hattrick på bare 8 minutter i første halvleg. Islændingen med den gode sparketeknik kom også på måltavlen i seneste kamp mod Viborg FF.

En anden spiller, vi heller ikke må glemme, er 3F Superliga topscorer Alexander Lind. Siden Randers FC fik tæmmet målræven, har han dog været på spil igen med en enkelt scoring samt et oplæg, og en spiller, der ikke skal have meget plads og chancer for at lave sine mål, hvilket hans 10 sæsonmål i 14 3F Superliga kampe vidner om.

Dommeren i fredagens opgør er Jacob Karlsen, med Jens Maae i VAR-vognen.

Fun facts:

• Randers FC har scoret 331 mål i 292 udekampe i 3F Superligaen
  • Randers FC har scoret 17 mål i 3F Superliga sæsonen, hvoraf otte har været med højreben, seks med venstreben og tre med hovedet. Topscorer er Filip Bundgaard med fire mål.
  • Lasso Coulibaly er en mundfuld for et hvert 3F Superliga forsvar, hvilket 20 begået frispark på Ivorianeren i otte kampe bl.a. er bevis på. Dette gør ham også til den Randers FC spiller, der er blevet begået flest på.

Vi håber at se en masse Randers FC-fans i udebaneafsnittet, og ellers kan kampen ses på TV3 Sport/Viaplay og følges på Amtsavisen.dk eller hos Radio Alfa.