Optakt: Lyngby BK - Randers FC

Andreas Nielsen — 17.08.2023 11:06

Randers FC skal forsøge at tage sæsonens første sejr i 3F Superligaen, når vi på søndag klokken 16.00 møder Lyngby BK på udebane.

Til trods for højt humør og glade børn før kampen, hvor Randers FC fejrede vores klubfælleskabsdag med hyldest af moder- og samarbejdsklubber inden kampstart. Det blev desværre ikke den store fest inde på banen, hvor vi blev besejret af et formstærkt FC Nordsjælland mandskab med 0-5. Det skal der laves om på i søndagens opgør, hvor Randers FC møder Lyngby BK i 5. spillerunde af 3F Superligaen.

Der er grund til optimisme forud for søndagens kamp, når man kigger med de statistiske briller. Randers FC har i Superliga-regi spillet mod Lyngby på udebane 10 gange. Ud af de 10 er det blevet til 7 sejre, 2 uafgjorte og 1 nederlag til Randers FC. Vi er samtidig ubesejret på udebane mod Lyngby i de seneste to opgør, hvor kampene er endt 0-3 og 0-2, hvor Tosin Kehinde og Edgar Babayan stod for scoringerne i 0-2 sejren i september sidste år.

Fokus på Lyngby BK
Lyngby BK har fået en ganske fin start på sæsonen, hvor det er blevet til 4 point i de første fire runder mod modstanderne FCK, Viborg, FC Midtjylland og Brøndby IF. Sæsonens første sejr faldt i 3. spillerunde, hvor Lyngby på hjemmebane tog en 4-1 sejr over FC Midtjylland. Mens de i seneste spillerunde led et 3-0 nederlag på udebane mod Brøndby IF.

Hvis man ser nærmere på profilerne hos Lyngby, så kan der peges på den islandske angriber Alfred Finnbogason. Angriberen har siden sin ankomst sidste år været en vigtig brik på Lyngby mandskabet. Til trods for at han har døjet med skader, er det blevet til 5 mål i 17 kampe for klubben. Islændingen har også startet sæsonen flot ud med 2 mål og 1 assist i de første fire kampe.

Ellers er det generelt et Lyngby mandskab med en masse rutine, kryderet med unge talenter. Rutinemæssigt med Andreas Bjelland og Marcel Rømer, mens der i den unge afdeling særligt kan peges på Tochi Chukwuani, der også har været rygtet til større adresser gennem sommerens transfervindue. Men generelt et Lyngby mandskab, der kendes på et stærkt kollektiv, hvilket deres mirakuløse overlevelse i sidste sæson er et sandt bevis på.

Lyngby må i søndagens opgør undvære venstre backen Kolbeinn Finnsson, der er i karantæne efter et rødt kort på Brøndby Stadion i seneste runde.

Kampens dommer er i søndagens opgør Mikkel Redder, assisteret af Jakob Alexander Sundberg i VAR vognen.

Vi håber at se en masse Randers FC-fans i udebaneafsnittet og ellers kan kampen ses på Canal 9 / Discovery+ og følges på Amtsavisen.dk eller hos Radio Alfa.

Fun Facts:

  • Mads Enggård er den 3F Superliga spiller, der har løbet mest af alle i sæsonens første runder med 47.664 meter løbet
  • Filip Bundgaard blev i søndagens kamp den yngste spiller til at nå 60 kampe for Randers FC i 3F Superligaen i en alder af 19 år og 40 dage. Den tidligere rekord havde Tobias Klysner med 20 år og 274 dage.
  • Lørdag den 19. august er det to år siden vi påbegyndte vores europæiske kampagne med en storkamp på hjemmebane mod den tyrkiske storklub Galatasaray, en kamp, der endte 1-1 med Frederik Lauenborg som målscorer.