Nederlag i Lyngby trods gode takter

20.08.2023 17:18

En stor misbrugt chance og et sent Lyngby-mål blev afgørende, da Randers FC søndag eftermiddag blev sendt hjem med et 1-0 nederlag trods god defensiv struktur

Søndag eftermiddag skulle Randers FC forsøge at rejse sig efter nederlag til topholdene F.C. København og FC Nordsjælland i de to seneste kampe. Og kronjyderne så da også markant stærkere ud i dagens 3F Superligakamp ude mod Lyngby Boldklub.

Randers FC leverede især en god 1. halvleg, hvor den defensive struktur så meget fokuseret og stærk ud med tilbagevendte Daniel Høegh og forsvarskollega Wessel Dammers i spidsen. De to centrale forsvarsspillere havde godt styr på Lyngbys offensiv. Også Patrik Carlgren var vaks ved havelågen og forudseende i sit spil. Generelt var det en god kollektiv præstation af Rasmus Bertelsens mandskab, i særdeleshed i 1. halvleg, hvor Randers FC også var det hold, som havde flest halve muligheder. Den største chance tilfaldt Stephen Odey, der klappede til lædderet fra distancen, efter Filip Bundgaard havde lagt bolden til rette for nigerianeren. Desværre gik bolden snært forbi bagerste stolpe, hvorfor de to hold kunne lunte til pause med stillingen 0-0.

I 2. halvleg lagde hjemmeholdet et større tryk på Randers FC, som dog forsvarede sig godt. I det 65. minut troede det meste af stadion, at Lyngby Boldklub havde bragt sig foran, men målet blev korrekt annulleret af VAR efter hånd på bolden af Tochi Chukwuani. Da der var spillet 73 minutter af kampen kunne og skulle Randers FC have bragt sig foran, da Marvin Egho fik en stor mulighed. Chancen opstod efter et godt aggressivt pres fra indskiftede Tobias Klysner, der erobrede bolden højt på Lyngbys banehalvdel og sendte et perfekt indlæg lige ind i panden på Marvin Egho i feltet, som desværre misbrugte den store chance, da Lyngby målmand Mads Kikkeborg diskede op med en god redning. I stedet scorede hjemmeholdet et sent tvivlsomt matchvindermål i det 86. minut, da Frederik Gytkjær satte indersiden på bolden. Det var dog svært at se, om Gytkjær stod i en on- eller offside position, da han scorede. Men efter et længere VAR-tjek blev scoringen godkendt. Derfor endte det hele med et 1-0 nederlag på Lyngby Stadion denne søndag eftermiddag.

Vi må tage de positive takter med fra i dag og bygge på til næste kamp, som er hjemmekampen på fredag den 25. august kl. 18.30 mod Viborg FF på Cepheus Park Randers.