Randers FC henter Oliver Olsen i FC Midtjylland

Laura Bannerholt — 31.07.2023 10:29

Den 22-årige højre back Oliver Olsen er ny mand i Randers FC-trøjen. Han kommer til fra FC Midtjylland og er blevet udstyret med en 3-årig kontrakt

Som blot 18-årig fik Oliver Olsen 3F Superliga-debut, da han blev indskiftet for FC Midtjylland i en sejr over AC Horsens i december 2018. Siden blev han ramt af korsbåndsskader i begge knæ, og derfor er det ikke blevet til yderligere Superliga-minutter for den talentfulde højre back, der de seneste sæsoner har været udlejet til 1. divisionsklubben FC Fredericia. 

Nu kommer muligheden for minutter i Danmarks bedste fodboldrække, da Randers FC har købt det 22-årige talent i FC Midtjylland og udstyret ham med en tre-årig aftale.

- Oliver er en moderne back, som er god begge veje. Han har en god fysik og fart og har udviklet sig til en profil i Fredericia. Nu skal vi så bygge på og forløse ham på det allerhøjeste niveau. Han er et stort talent fra FC Midtjylland, hvor han har været igennem en god skole, men skal nu til at bevise sig her, hvor han kommer i konkurrence med dygtige spillere på backpositionerne, siger sportsdirektør Søren Pedersen.

Selv er Oliver Olsen spændt på den nye udfordring og mere end klar til at tage det næste skridt.

- Det er noget tid siden, jeg hørte om interessen fra Randers FC, og der var jeg solgt fra start. Det er dejligt endelig at stå her nu. Randers FC er jo et hold, der har spillet i 3F Superligaen i mange år, og et hold som hører til i den bedste ende af tabellen. Jeg glæder mig til at skulle spille for Randers FC, siger Oliver Olsen.

- Først og fremmest er mine ambitioner her i klubben at få en masse spilleminutter. Jeg er klar over, at konkurrencen er stor på backen, men jeg håber at kunne bidrage med mit spil. Jeg er en højre back, som er lidt højere end de fleste. Jeg sætter først og fremmest pris på at forsvare mit mål, og derefter vil jeg gerne bidrage med mål og assists, fortæller Oliver Olsen. 

Oliver Olsen var en profil på U19-holdet i FC Midtjylland, der slog prominente modstandere som Manchester United og Roma i Youth League. Han får trøjenummer 27 og trækker allerede i den lyseblå Randers FC-trøje i dag kl. 13.00, hvor Randers FC møder Skive IK i en reservekamp. 

Fakta
Oliver Olsen
Født: 13. marts 2000 (22 år)
Position: Højre back
Tidligere klubber: Esbjerg fB, FC Midtjylland, FC Fredericia
58 kampe i NordicBet Liga, herunder 5 mål og 5 assists 
10 kampe og 2 mål i UEFA Youth League