Thomasberg før top-6 skæbnekamp i Aalborg: Vi spiller kun efter en sejr

Martin Albrechtsen — 17.03.2023 20:10

Søndag eftermiddag spiller Randers FC top-6 skæbnekamp i Aalborg. Vi har taget en snak med cheftræner Thomas Thomasberg forud for den vigtige kamp

På søndag kl. 15.00 spilles grundspillets 22. og sidste spillerunde i 3F Superligaen, og her spiller Randers FC top-6 skæbnekamp i Aalborg, hvor en sejr vil sikre kronjyderne top 6 for tredje sæson i streg. Vi har taget en snak med cheftræner Thomas Thomasberg om søndagens vigtige kamp ude mod AaB.

- Vi spiller kun efter en sejr i Aalborg. Et point kan vise sig at være nok, men det ville jo være træls, hvis det ikke er nok, og at vi så ikke har spillet efter sejren. Så vi kommer til at gå efter sejren, men vi har selvfølgelig et øje på, hvad der står i de andre kampe, når vi nærmer os afslutningen på kampen, fortæller Thomas Thomasberg og fortsætter:

- Vi har lagt en plan for de forskellige scenarier, men udgangspunktet er, at vi skal vinde i Aalborg for at komme i top 6. De andre scenarier ser lidt mere usandsynlige ud end, at vi selv sørger for at vinde og sikrer os top 6, udtaler Thomasberg og uddyber:

- Vi skal spille med det mindset, at vinder vi denne kamp, så er vi sikre på at komme med i top-6. Vi skal i hvert fald ikke sidde i omklædningsrummet efter kampen med en fornemmelse af, at vi kunne have gjort mere, understreger Thomasberg.

Randers FC er ikke at finde blandt de seks største spillerbudgetter i 3F Superligaen, men alligevel har kronjyderne på imponerende vis kvalificeret sig til top 6 og Mesterskabsspillet de seneste to sæsoner, mens klubber med større økonomiske muskler ikke har formået dette. Derfor vil det naturligvis være en kæmpe bedrift, hvis Randers FC formår at lave et top-6 hattrick.

- Det vil selvfølgelig være rigtigt stort at komme med i top 6 for tredje sæson i træk. Nu er det blevet lidt mere en vane, og derfor vil det også være træls ikke at komme med. Især efter det udgangspunkt vi har haft. Skulle det kikse, så kan vi ikke beskylde ret mange andre end os selv. Hvis vi lykkes med at komme i top 6, og det gør vi forhåbentlig, hvilket jeg har en god tro på, så er det med stor glæde, at vi kan lave et hattrick til top 6, siger Thomasberg.

Thomas Thomasberg har respekt for søndagens modstander, AaB, der ifølge cheftræneren har spillet til mere end det éne point, som aalborgenserne har skrabet sammen i de fire første runder i foråret i 3F Superligaen. 

- AaB har vist lidt blandet ansigter. Jeg har set dem i en pokalkamp, hvor jeg synes de var bedre end Viborg FF, og de vandt også 2-0 og har et godt udgangspunkt i en kvartfinale. Jeg så dem i en kamp mod FC Midtjylland på hjemmebane, hvor de var rigtig gode og egentlig havde fortjent at vinde, fortæller Thomasberg og fortsætter:

- Derudover så jeg et lidt andet ansigt i deres kamp mod OB, og så havde de en svær kamp i Parken. Ydermere havde de en kamp hjemme mod AGF, som jeg synes er svær at bedømme, fordi det blæste helt vildt. Så jeg synes, at jeg har set lidt blandet niveau, men trods alt en fremgang hos AaB, udtaler Thomasberg.

- Jeg synes også, at de har forstærket sig på nogle positioner. De har hentet spillere som Rasmus Thelander og Nicklas Helenius, der både har stor erfaring og god kvalitet. Så det er et hold, hvor vi helt sikkert skal ramme nogle gode ting for at komme til at lykkes, siger Thomas Thomasberg, der fremhæver, at han og Randers FC har fokus på at få sat holdets egne ting i scene, selvom de naturligvis er opmærksomme på modstanderens spillemåde.

Der er kampstart mod AaB søndag kl. 15.00 på Aalborg Portland Park.

Vi håber, at du vil tage turen og støtte Randers FC-holdet i Aalborg. Køb billetter til kampen her: https://billet.aabsport.dk

Alternativt kan du se kampen direkte på Canal 9 og discovery+

Thomas Thomasberg er sponsoreret af Hvidsten Kro