Vigtig fredagskamp i vente: Her er hvad du skal vide inden kampen i aften

Mikkel Ringgaard Jensen — 04.11.2022 10:34

Randers FC drager fredag til Horsens for at spille mod "Den Gule Fare". Vi har samlet de vigtigste stats inden opgøret i fængselsbyen.

3F Superligaens efterårssæson er ved at lakke mod enden, og AC Horsens byder indenfor til den næstsidste kamp inden der for alvor går VM-slutrunde i fodbolddækningen. Kampen spilles, som det første opgør mellem de to mandskaber i denne sæson, om fredagen, og det er ved at være et stykke tid siden at vi har været på besøg i fængselsbyen. Sidst vi gæstede Horsens hed stadion CASA Arena, det var den første kamp vi spillede med VAR og der er kun fire spillere fra startopstillingen dengang, som fortsat er i truppen. 

De tidligere indbyrdes opgør

Der er indtil nu spillet 30 kampe mellem de to hold. I de opgør har Randers FC vundet tolv, mens det både er blevet til ni AC Horsens sejre og ni uafgjorte. I de femten kampe der er spillet i Horsens har hjemmeholdet overtaget. Seks sejre er gået til de gule, syv er endt uafgjort og Randers FC har blot sikret de tre point to tilfælde. De to sejre er dog kommet i løbet af de sidste tre opgør i Horsens, og hestene ikke tabt i byen siden maj 2017. 

Randers FC-træner Thomas Thomasberg har aldrig tabt til AC Horsens ditto, Jens Berthel Askou. Thomasberg står desuden kun noteret for et enkelt nederlag til AC Horsens i de 14 foreløbige opgør. Thomasbergs tropper er derudover skarpe når de scorer først i kampene. I fem opgør er det i denne sæson blevet til fem sejre. 

Den sidste skanse

I de seneste tre indbyrdes opgør er det blevet til tre lyseblå sejre. Patrik Carlgren har stået i den kronjyske kasse i alle tre kampe, og det er ikke lykkedes AC Horsens at passere svenskeren i nogen af de tre opgør. Svenskeren har i denne sæson ydermere haft klart flest redninger i 3F Superligaen, med 75 redninger i de første femten runder.  

I denne sæson har fire mandskaber holdt clean sheet i fem af de første femten kampe, og her er AC Horsens og Randers FC i blandt. Det er til trods for at de to hold deler andenpladsen i at have flest afslutninger imod sig med 228 forsøg. Kun OB overgår de to østjyske mandskaber. 

Mål efter pausen

Skal man vælge kun at se den ene af de to halvlege, så bør man nok vælge den anden. Både AC Horsens og Randers FC laver klart flest mål efter pausen. Hjemmeholdet har nettet 10 ud af 14 (71%) i anden halvleg, mens Randers FC har scoret 16 uf af 22 mål (73%) efter sidebyttet. Det er de to højeste procenter i ligaen. 

AC Horsens har i denne sæson også været skarpe på hjemmebane, og det er kun Viborg FF og FC Nordsjælland har sikret flere point på eget græs - sidstnævnte med en kamp mere i egen hule. “Den Gule Fare” har sikret 14 af deres 18 point på Nordstern Arena i denne sæson. Randers FC har modsat kun tabt en enkelt kamp på udebane i sæsonen. Det skete mod FC Nordsjælland i 11. Spillerunde. 

Ingen over, ingen i nærheden

Vores norske midtbanestrateg, Lasse Berg Johnsen, sætter forsat alle til vægs når det kommer til at lave afleveringer på modstanderens banehalvdel. 620 gange har han forsøgt sig, med 83,9 procents nøjagtighed til følge. Det er over 150 gange mere end nummer to på listen. Til sammenligning har hele AC Horsens mandskab - på hele banen, forsøgt 5385 afleveringen i femten kampe. Klart færrest af alle hold i denne sæson.

En gyser i vente

Der venter en meget spændende og vigtig kamp for de lyseblå Randers FC-spillere. Holdet har ikke vundet i fem kampe, efter at de startede de første ti kampe uden nederlag. Nu står AC Horsens på den anden side af midterlinjen, hvilket i sæsonens første opgør gav tre kronjyske point.

Skulle man have lyst til at støtte Randers FC-holdet i dagens kamp, så er der fortsat GRATIS billetter at hente på Nordstern Arena. Udebaneafsnittet er på Nordtribunen sektion A & B. Opret en profil, hent dine billetter og tag til Horsens og bak spillerne op ved at følge linket her: https://ach.eventii.dk/ 

Vi ses i Horsens til tre point!