Jan Christensen, Getty Images

Fredagssejr: Randers FC kæmpede sig til 1-0-sejr over AC Horsens

Anders Emil Hjorth — 05.08.2022 22:01

Marvin Egho blev matchvinder, da Randers FC tilkæmpede sig en 1-0-sejr fredag aften mod Horsens.

Fredag aften var det igen blevet tid til fodbold hjemme på Cepheus Park Randers. Denne gang var det oprykkerne fra AC Horsens, som var på besøg, og det blev til en højintens kamp med chancer til begge hold og masser af hård fight. Oven på de mange dueller og til tider flotte spil fra Randers-mandskabet var det også hjemmeholdet, som kunne blive tiljublet af hjemmepublikummet, da de gik fra banen med en 1-0-sejr på mål af Marvin Egho.

Dette var desuden første gang i denne sæson at gæsterne fra Horsens måtte indkassere et mål. Det var samtidig hjemmeholdets første sejr i denne 3F Superliga-sæson, og vi kan ydermere stadig kalde os for ubesejrede.

Kampens indledning var en rodet affære, hvor ingen af holdene kunne få overtaget i kampen og spillet bølgede frem og tilbage med et par enkelte muligheder i begge ender. Efterhånden som halvlegen skred frem begyndte hjemmeholdet dog at sætte sig mere og mere på kampen, og særligt unge Filip Bundgaard og Tosin Kehinde viste sig godt frem, hvor førstnævnte kom til en stor hovedstødschance efter 10 minutters spil, som dog blev reddet af Matej Delac i AC Horsens-målet. Horsens kom herefter lidt bedre med i kampen, som gav dem lidt muligheder, der dog blev afvist godt af Randers-forsvaret.

AC Horsens havde ikke lukket et mål ind i denne sæson inden fredagens opgør. Efter 22 minutters spil fik Marvin Egho dog sat en stopper for denne stime, da han, efter et godt opbygget Randers-angreb med gode kombinationer på midtbanen samt et præcist indlæg fra anfører Bjørn Kopplin, kunne bringe hjemmeholdet foran med 1-0 med et veltimet vristspark inde i feltet. Dette var desuden den stærke Randers-angribers andet mål i tre kampe.

Resten af halvlegen var med hjemmeholdet i god kontrol, og der blev skabt flere muligheder for endnu en scoring bl.a. ved Tosin Kehinde, som dog måtte se sit forsøg blokeret.

Anden halvleg blev en noget mere rodet affære, som blev meget duel-præget og med masser af fight. Halvlegen startede hektisk, og gæsterne pressede på for at få det udlignende mål, men Randers-defensiven afviste presset fra udeholdet flot. Efter den intense og rodede start fik hjemmeholdet bedre fat i kampen, hvor man fik spillet sig frem til flere gode muligheder til bl.a. målscoreren fra anden halvleg Marvin Egho - dog uden at chancerne blev omsat til scoring.

Som halvlegen skred frem, blev hjemmeholdet mere og mere defensive i deres udtryk og overlod initiativet til gæsterne fra Horsens. Men Kronjydernes defensiv blev ved med at afvise gæsternes pres. Det øgede pres fra gæsterne gav plads til flere gode omstillingsmuligheder til Randers FC-spillerne, og der var af flere omgange optræk til en 2-0-scoring, men mulighederne blev dog ikke eksekveret.

For at give mere fart og styrke til omstillingerne blev Tobias Klysner og Alhaji Kamara sendt på banen, og sidstnævnte fik efter 78 minutters spil også muligheden for at lukke kampen med en scoring til 2-0, men hans forsøg blev dog afværget af AC Horsens-målmanden, og den efterfølgende ripost til Tobias Klysner blev rettet af til et hjørnespark.

I kampens sidste kvarter blev udeholdet mere og mere desperate i deres forsøg på at fremskaffe den udlignende scoring, men Randers-holdet stod stærkt i kæderne og afviste gæsternes pres samtidig med, at de konstant truede på omstillinger.

I kampens slutning forsøgte Horsens-mandskabet sig primært med lange bolde op imod deres angribere og to midterforsvarere, som de havde sendt op i angrebet, men lige lidt hjalp det imod en stærk defensiv indsats af hjemmeholdet, og efter fem minutters overtid kunne Randers-spillerne dermed gå fra banen med en 1-0-sejr til stor jubel fra hjemmepublikummet.

Det blev således til en hårdt tilkæmpet, men fuldt fortjent, sejr til hjemmeholdet i en, til tider, uskøn kamp med masser af fight og intense dueller. Med sejren har Randers FC nu seks point for de første fire kampe i denne 3F Superliga-sæson.

Der blev desuden givet debut til den nytilkomne midtbanespiller Mikkel ”MP” Pedersen, som kom ind i kampens slutning, hvor han hjalp godt til med at køre sejren i land.

Næste kamp er fredag den 12. august kl. 21.00 i Parken mod F.C. København.

Startopstilling (med ændringer undervejs):
Patrik Carlgren - Adam Andersson, Simon Graves, Hugo Andersson, Björn Kopplin - Jakob Ankersen (76. Tobias Klysner), Lasse Berg Johnsen, Frederik Lauenborg (87. Mikkel ”MP” Pedersen), Tosin Kehinde (87. Edgar Babayan) - Marvin Egho (76. Alhaji Kamara), Filip Bundgaard (67. Stephen Odey)

Tilskuertal: 4049

Kampens Randers FC-spiller: Filip Bundgaard (valgt af fansene via Randers FC-app’en)