Landsholdsdebut og god følelse til Randers FC-talent i Internordisk turnering

Mikkel Jensen — 13.08.2022 11:29

Laurits Raun Pedersen var for første udtaget til det danske U17-landshold. Det blev til debut i en storsejr og spilletid i alle tre kampe ved turneringen i Norge.

I sidste uge fortalte vi den glædelige nyhed om, at vores U17-anfører, Laurits Raun Pedersen, var udtaget til landsholdet. Nu er Laurits hjemvendt til Randers med en landsholdsdebut og tre kampe i bagagen. Vi har talt med ham om turen, kampene i Norge og forventningerne frem mod den kommende sæson i U17-ligaen, der starter på lørdag. Han fortæller her om følelsen da han blev udtaget og hvordan kampene gik: 

- Da jeg fik opkaldet om at jeg var udtaget, var det en glædesfølelse og følelsen af at have opnået noget stort. Det var virkelig fedt. For mig personligt synes jeg at kampene gik rigtigt godt. Specielt i kampen mod Finland, hvor jeg startede inde, synes jeg at jeg får vist mig rigtig godt frem, siger Laurits, der i kampene for Danmark bar nummer 10 på ryggen. 

Kampen mod Finland var turneringens anden, og her spillede Laurits de første 80 minutter. I den første kæmpesejr på 12-0 mod Nordirland blev til 30 minutter på banen, mens det i nederlaget til værterne fra Norge i sidste kamp, blev til lidt mere end ti minutter på banen. En landsholdssamling handler dog ikke blot om kampene. Laurits og resten af spillerne på U17-landsholdet tester hinanden hver dag til træning, og de udvikler sig derfor ikke blot til kampen: 

- Det vigtigste for mig ved denne samling synes jeg var, at jeg fandt ud af at jeg kunne være med blandt de bedste. Hvis jeg bare bliver ved med at arbejde hårdt på træningsbanen for at blive bedre, så tror jeg også på, at der kommer flere af disse oplevelser i fremtiden, fortsætter Randers Freja FC’s anfører på U17-holdet. 

Onsdag spillede han, sammen med U17-landsholdet, den sidste kamp i turneringen mod Norge. Allerede lørdag er han på banen igen, når Randers Freja FC’s U17-Liga spiller mod Silkeborg IF på hjemmebane. Laurits ser frem mod den kommende sæson på denne måde: 

- En ny sæson er altid spændene. Man ved ikke hvordan man står ift. de andre hold, så det bliver spændene at se hvor gode vi er. Jeg håber at vi kan spille med om de sjove placeringer, slutter midtbanespilleren. 

Der er hele tre ungdomskampe lørdag eftermiddag på Frejas baner i Randers. Laurits Raun Pedersen og resten af U17-holdet har kickoff kl. 15:15, mens både U15- og U19-holdet har kampstart kl. 13:00. Du kan læse de tre cheftræneres forventninger for den kommende sæson og høre om holdendes opstart i artiklen her: Ungdomsfodbolden er tilbage

Alle er velkommen til at komme og se vores dygtige ungdomshold, som alle møder Silkeborg IF i første runde.