Jan Christensen, Getty Images

Jonas Dakir skifter til Hillerød Fodbold

Kristian Fredslund — 01.08.2022 13:29

Den 25-årige målmand Jonas Dakir har fået ophævet sin kontrakt i Randers FC og skal fremover tørne ud for 1. divisionsholdet Hillerød Fodbold.

Siden 2017 har den nu 25-årige målmand Jonas Dakir været en del af Randers FC’s 3F Superliga-trup, da han blev rykket op fra U19-ligaholdet. Nu er det dog tid til at få andet græs under fødderne, da han har fået ophævet kontrakten i Randers FC og skifter til 1. divisionsklubben Hillerød Fodbold.

- Det er meget underligt at skulle forlade Randers FC efter så mange år i klubben, men nu bød muligheden sig for at komme til at få mere spilletid på et højt niveau. Jeg glæder mig til at skulle vise mig frem og forhåbentlig få mange spilleminutter, for det er noget, som er vigtigt for min videre udvikling. Jeg ser tilbage på en fantastisk tid i en fantastisk klub, og jeg vil gerne takke alle i og omkring Randers FC for en masse gode år, siger Jonas Dakir.

For Randers FC var det naturligt at lytte til Dakirs ønske om et skifte.

- Jonas er en af vores egne drenge og har været en loyal og dygtig reservemålmand i længere tid. Nu kom muligheden for ham for at få andre øjne på sig og mere spilletid, så derfor har vi selvfølgelig indvilget i at få ham sendt godt videre. Han er en dygtig målmand og har været en fantastisk person at have i klubben, og vi ønsker ham al muligt held og lykke fremover, og vi vil naturligvis følge hans udvikling tæt, siger sportsdirektør Søren Pedersen.

Egenudviklede Jonas Dakir var en del af et stærkt målmandsteam med Patrik Carlgren og ligeledes egenudviklede Alexander Nybo. Derfor vil Randers FC kigge i markedet efter en ny målmand til teamet, der trænes af målmandstræner Erik Boye.

Det blev til i alt 15 førsteholdskampe for Randers FC for Dakir, der kom til Randers som ungdomsspiller fra FC Midtjylland. Ud af dem er 10 af kampene i pokalturneringen. Det var i pokalkampen mod Agerbæk/Starup tilbage i august 2017, at han fik sin debut. En kamp der endte med en 7-2-sejr.

Fakta:
Jonas Dakir
Født: 18. april 1997
Højde: 191 cm
Har gået på Randers Realskole og har færdiggjort HTX på Tradium
Tidligere klubber: Viby IF, FC Midtjylland, Randers Freja
Personlig sponsor: Scanditek