Björn Kopplin bliver ny anfører i Randers FC

Kristian Fredslund — 08.07.2022 11:44

Det bliver den bundrutinerede back Björn Kopplin, der overtager anførerbindet fra Vito Hammershøy-Mistrati. Frederik Lauenborg er ny viceanfører.

Der har været stor udskiftning på anførerfronten i Randers FC det seneste halve år, da såvel Erik Marxen som Vito Hammershøy-Mistrati er blevet solgt til andre klubber. Sidstnævnte spiller nu i CFR Cluj i Rumænien efter tre flotte år i Randers FC, heraf det sidste halve år med anførerbindet omkring armen.

Fremadrettet kommer det til at sidde på Randers FC’s rutinerede tysker, Björn Kopplin, som hidtil har været viceanfører og har en stor betydning for Randers FC-mandskabet.

- Björn er et eksemplarisk forbillede såvel på som uden for banen. Han tager meget ansvar og er en virkelig god ambassadør for Randers FC, hvor han også engagerer sig dybt i de tiltag, klubben laver på andre fronter. Han er på mange måder typisk tysk i sin tilgang til tingene, for du ved altid, at du får en solid indsats fra ham, men derudover er han utrolig god i sin omgang med holdkammeraterne uden for banen, hvor han er et samlingspunkt, der sørger for at truppen har det godt, men samtidig stiller krav og sørger for, at de også giver tilbage til fansene, siger cheftræner Thomas Thomasberg om udnævnelsen af den nye anfører.

Selv er truppens ældste spiller, den 33-årige hovedperson, glad og beæret over sit nye hverv.

- Jeg er utroligt stolt over at skulle være anfører for den her fantastiske klub, for det betyder meget for mig. Jeg er taknemmelig for den tillid, der bliver vist mig og er glad for den anerkendelse, det for mig er at blive udnævnt til at anfører. Det er en rolle, jeg gerne vil have, for jeg gør en dyd ud af at give mit bedste til klubben og fansene, og jeg vil gerne gå forrest. Det har jeg nu gjort alligevel, og anførerbindet kommer ikke til at ændre på min måde at være på eller min tilgang til tingene, men det giver mig mere pondus og en mere tydelig lederposition. Jeg er meget bevidst om min rolle og mit bidrag til truppen, og det vil jeg fortsat være, så vi har de bedst mulige forudsætninger for at vinde kampe, som jo i bund og grund er det, det handler om. Vi har en rigtig god og homogen trup, og det skal vi holde fast i, for det betyder virkelig meget for en klub som Randers FC, siger Björn Kopplin.

Skulle Kopplin være fraværende er det den 25-årige midtbaneprofil Frederik Lauenborg, der bærer bindet. Den ”hjemmedyrkede” midtbanemand er nemlig i samme ombæring blevet udnævnt til viceanfører her kort tid efter, at han har forlænget aftalen med Randers FC.

- Frederik er blevet en kulturbærer i klubben. Han har været i mange år og kender klubben ud og ind. Han går godt i spænd med alle i hele klubben, og der stor respekt omkring ham, selvom han stadig kun er 25 år. Han tager et stort ansvar såvel på som uden for banen og er blandt andet fremragende til at tage hånd om de unge spillere, der kommer op. Han har selv taget turen igennem rækkerne og ved, hvad det kræver, så han er et godt forbillede for de yngre, og samtidig et socialt samlingspunkt for hele truppen og i klubben generelt, siger Thomas Thomasberg.

Frederik Lauenborg kom til Randers FC som teenager fra Skovbakken og har taget turen hele vejen igennem rækkerne, indtil han som 15-årig skrev ungdomskontrakt med klubben. For ham er udnævnelsen til viceanfører en stor ting.

- Det er et virkelig stort skulderklap for mig, at jeg nu er viceanfører i den klub, der betyder så meget for mig og som har fyldt så meget i mit liv. Min rolle på holdet er vokset i de seneste år, og som en af klubbens egenudviklede spillere sætter jeg en dyd i at vores værdier og DNA skinner igennem i omklædningsrummet og på banen. Jeg tager aktivt del i mange af de praktiske ting allerede og kan godt lide at være et bindeled imellem truppen og resten af organisationen. Så jeg er stolt af, at det bliver værdsat, og at jeg er blevet tildelt en så fremtrædende position på holdet, siger Frederik Lauenborg.

Björn Kopplin er personligt sponsoreret af Andelskassen.
Frederik Lauenborg er personligt sponsoreret af Haugaards Murerforretning.