Simon Piesinger solgt til Wolfsberger AC

Kristian Fredslund Andersen — 03.06.2022 10:00

Randers FC’s østrigske forsvarsspiller Simon Piesinger fortsætter karrieren i hjemlandet, da han er blevet solgt til Wolfsberger AC.

Efter 3 sæsoner, 106 kampe og 7 mål i Randers FC-trøjen skifter Simon Piesinger nu tilbage til østrigsk fodbold, hvor han fremover skal tørne ud for Wolfsberger AC, der sluttede på fjerdepladsen i den bedste østrigske fodboldrække i den nyligt overståede sæson.

- Jeg er vemodig over at skulle forlade en så fantastisk klub som Randers FC, men jeg har fået en god mulighed for at komme tilbage til Østrig på en god kontrakt, og den mulighed har jeg valgt at forfølge, siger Simon Piesinger om skiftet.

Han kom til klubben i sommeren 2019 som midtbanespiller, men har spillet næsten alle kampe i midterforsvaret, hvor han blev rykket ned på grund af skader i det bagerste geled. Herfra har han siden med sit store overblik og pasningsstærke fod været en stor del af de mindeværdige øjeblikke, som Randers FC har skabt i de seneste sæsoner.

Han scorede blandt andet i pokalfinalesejren over SønderjyskE og sikrede videre avancement fra Europa Conference League-gruppespillet med et frisparksmål mod rumænske CFR Cluj. Et mål som altså gav adgang til to minderige opgør mod Premier League-klubben Leicester City.

- Det har virkelig været en ekstraordinær rejse, vi har været på som klub og hold. Vi har opnået en masse, og jeg har nydt hvert øjeblik. Jeg har oplevet en masse på banen, men også fået en masse gode bekendtskaber i klubben, som jeg aldrig vil glemme. Tak til alle i klubben og til fansene for nogle forrygende år. Jeg vil helt sikkert følge holdet som fan fremadrettet og tror på, at klubben kan fortsætte udviklingen og festen uden mig, siger Piesinger.

For Randers FC har Simon Piesinger været et rigtigt godt bekendtskab, som man gerne havde set fortsætte, men samtidig godt kan forstå får sin ende nu.

- Da vi forlængede kontrakten med Simon sidste sommer for endnu et år, blev det samtidig aftalt, at vi skulle kigge på det, hvis han fik et godt tilbud fra Østrig. Det har han fået nu, og derfor sender vi ham godt afsted til Østrig, samtidig med at vi så har sikret en sum for ham, som vi ikke havde fået, hvis vi ikke havde lavet forlængelsen sidste år. Så på den måde er det en god case for os, selvom vi mister en rigtig dygtig spiller. Simon har været en fornøjelse at arbejde sammen med på og udenfor banen, og vi ønsker ham al muligt held og lykke fremover, siger sportsdirektør Søren Pedersen.

Manden i spidsen for Randers FC skal nu ud at finde en afløser for spilleren med tredjeflest 3F Superliga-minutter i den nyligt overståede sæson.

- Vi har allerede dygtige midterforsvarere i truppen, hvor blandt andet Hugo Andersson og Joel Kabongo står klar til at træde til, ligesom der også findes talentfulde spillere på vores ungdomshold. Vi skal dog ud at finde en fuldgod erstatning, som kan gøre sig gældende i forhold til en plads i startopstillingen siger han.

Fakta:
Simon Piesinger
Født: 13. maj 1992
Nation: Østrig
Position: Forsvarsspiller
Tidl. klubber: FC Blau-Weiß, Linz, FC Wacker Innsbruck, SK Sturm Graz, Rheindorf Altach