Muligheden for point var der: Endte med nederlag mod de kommende danske mestre

Oliver Maltha — 15.05.2022 16:48

Randers FC tabte hjemme på Cepheus Park Randers til F.C. København, der med 99 procents sikkerhed nu kan kalde sig danske mestre.

Søndag eftermiddag var det igen til 3F Superliga-bold på Cepheus Park Randers, da Randers FC tog imod rækkens nummer 1, F.C. København. Randers FC skulle på pointjagt for at komme nærmere den fjerdeplads, der giver mulighed for europæisk kvalifikation.

I den anden lejr kunne F.C. København med en sejr stort set sikre sig det første danske mesterskab i tre år. Der var derfor lagt op til en vanvittig vigtig kamp for begge parter.

Randers FC kom rigtig godt ud til kampen, og der skulle ikke gå mange minutter før den første gode Randers FC-mulighed var at finde. Oliver Bundgaard fandt Tosin Kehinde midt på banen, og herfra afdriblede han to FCK-forsvarere og afsluttede lige udenfor feltet. Desværre fik han overplaceret sit skud, og bolden strøg derfor over mål.

Randers FC var det bedste hold i kampens første kvarter, og det var også tæt på i flere ombæringer. I kampens 12. minut blev Jakob Ankersen sendt afsted ned ad højresiden, hvorefter han skar ind i banen og afsluttede mod det lange hjørne, men bolden sneg sig lige forbi det lange hjørne. Få minutter senere skulle Randers FC have bragt sig foran med 1-0. Igen var det Jakob Ankersen der var involveret. Han sendte et indlæg over bagerst som Stephen Odey fik afsluttet på. Afslutningen fik Vito Hammershøy-Mistrati tåen på tæt under mål, men bolden fandt akkurat vej på den forkerte side af stolpen.

Herefter kom gæsterne markant bedre med, og var vel egentligt det bedste hold i resten af halvlegen. Som halvlegen skred frem, blev chancerne til københavnerne større. Både Isak Johannesson, Victor Claesson og Peter Ankersen fik store muligheder i Randers-feltet. Heldigvis for Randers FC hev Patrik Carlgren tre kæmperedninger frem, og så kunne Randers FC gå til pause med 0-0.

Starten på anden halvleg var meget lige, og uden de store chancer. Vi skulle frem til en times spil, før der kom gang i sagerne. FCK-kaptajn Rasmus Falk sendte bolden imellem Randers’ midterforsvar og ind til Hakon Arnar Haraldsson, som tog et godt træk og derefter bankede bolden op i mål – og så var hovedstadsklubben i front med 1-0. Den vikarierende cheftræner, Rasmus Bertelsen, skiftede herefter Filip Bundgaard ind, og han skulle blot bruge få minutter, før han fik en hovedrolle. I en duel med en FCK’er på kanten af feltet, kom han først på bolden, og efter et VAR-tjek blev der fløjtet for straffespark til Randers FC. Det skulle Stephen Odey sparke, men det blev desværre reddet af Kamil Grabara.

Randers FC forsøgte at lægge et pres, men det lykkedes aldrig at blive tungt nok. I kampens overtid lukkede F.C. København så kampen. Den indskiftede Tobias Klysner tabte en duel til William Bøving i højresiden, som derefter spillede Khouma Babacar fri, og han sparkede sikkert bolden i kassen til 2-0, hvilket også blev kampens resultat.

Fjerdepladsen er fortsat indenfor rækkevidde, og vi håber at se mange af jer i Herning på søndag, hvor vi skal på besøg hos FC Midtjylland i sæsonens sidste kamp. Der er kampstart klokken 17.00.

Dagens startopstilling med ændringer:

Patrik Carlgren – Bjørn Kopplin (83. Simon Tibbling), Hugo Andersson (45. Jesper Lauridsen), Simon Piesinger, Oliver Bundgaard – Tosin Kehinde, Frederik Lauenborg (68. Filip Bundgaard), Lasse Berg Johnsen, Jakob Ankersen (77. Tobias Klysner) – Vito Hammershøy-Mistrati, Stephen Odey (77. Nicolai Brock-Madsen)

Dagens kampsponsor: Blå Thor

Kampens Randers FC-spiller (stemt af fansene via Randers-FC-appen): Patrik Carlgren

Kampens tilskuertal: 7.865