Randers FC sejrede i Brøndby for første gang siden 2014

Martin Albrechtsen — 03.04.2022 17:24

Så lykkedes det! Efter 8 års sejrstørke vandt Randers FC på Brøndby Stadion!

Søndag eftermiddag sparkede Randers FC Mesterskabsspillet igang ude mod de danske mestre, Brøndby IF. Og kronjyderne måtte kort forinden kampstart ændre i startopstillingen, da Frederik Lauenborg blev skadet under opvarmningen. I stedet fik 18-årige Mads Enggård chancen fra start inde på den centrale midtbane sammen med Lasse Berg Johnsen.

Trods den pludselige omrokering kom Randers FC-spillerne bedst fra start med masser af optimisme og mod. Der var ikke engang spillet to minutter, før Stephen Odey havde truet de blågule med to dybdeløb. Det blev dog ikke for alvor farligt.

Efter et kvarterts spil var der spilstop i adskillige minutter, da Brøndby IF markerede for straffespark, da bolden blev skudt op på Simon Piesingers arm, selvom den østrigske spiller havde armen helt ind til kroppen. VAR underkendte korrekt dog appellen for straffespark, hvorfor spillet kunne fortsætte uden et forsøg fra ellevemeterpletten.

Da stadionuret havde rundet 20 minutter kunne Randers FC-lejren juble, da Vito Hammershøy-Mistrati braggte kronjyderne foran med 1-0. Det var virkelig en herlig og flot scoring, hvor Stephen Odey udfordrede på højrekanten og flot fandt en fremstormende Vito Hammershøy-Mistrati inde i feltet, som sparkede bolden i netmaskerne.

Hjemmeholdet fra Brøndby pressede på mod slutningen af 1. halvleg, men Randers FC-spillerne holdte stand med bl.a. en fornem redning fra Patrik Carlgren. Derfor kunne kronjyderne lunte til pause foran med 1-0 i Brøndby efter en flot 1. halvleg. Nu skulle arbejdet gøres færdig i 2. halvleg.

2. halvleg var knapt nok fløjtet igang, før Randers FC nok engang viste tænder, og at de mente det denne søndag eftermiddag i Brøndby. Et flot kontraangreb endte med, at Vito Hammershøy-Mistrati fik en god skudmulighed i højre side af feltet. Vito's afslutning blev dog blokeret af et par Brøndby spillere og ud til hjørnespark.

55 minutter inde i opgøret var Randers FC endnu engang tæt på at bringe sig foran med 2-0, da Simon Tibbling efter et glimrende kontraløb fandt Vito i feltet, der fik hugget til bolden. Skuddet blev dog reddet af Mads Hermansen i Brøndby målet og ud til hjørnespark.

Og det var et Randers FC-mandskab som generelt havde masser af tro på, at det kunne lade sig gøre denne søndag eftermiddag. Gang på gang var randrusianerne klar til at slå kontra, hvor både Oliver Bundgaard Kristensen og Björn Kopplin bare blev ved med at komme flyvende i overlaps over kanterne. Efter 62 minutterne gav det en god skudmulighed til Stephen Odey et par meter uden for feltet.

Randers FC-forsvaret skal også nævnes i dette kampreferat. Hugo Andersson og Simon Piesinger kæmpede virkelig for sagen i det centrale forsvar, godt hjulpet af både Lasse Berg Johnsen og 18-årige Mads Enggård, som spillede en rigtig god kamp på trods af sin unge alder og, at han blev kastet for løverne med en uforventet startplads. Vi skal heller ikke glemme at nævne vores dygtige sidste skanse, nemlig Patrik Carlgren, som leverede et par rigtig gode redninger i 2. halvleg, hvor han ikke mindst sørgede for at holde bolden og ikke give nogle returbolde væk.

Det lykkedes Randers FC at kæmpe og krige sejren hjem på 1-0. Derfor lykkedes missionen, og kronjyderne kan nu rejse hjem med de tre point, første sejr på Brøndby Stadion i 8 år og en fantastisk start på Mesterskabsspillet.

Husk, du kan købe billetter til alle hjemmekampe i Mesterskabsspillet mod FCK, Brøndby, FC Midtjylland, AaB og Silkeborg her: https://billet.randersfc.dk

Du kan sågar købe en Mesterskabsspilspakke for 500 kr til alle kampene (150 kr for børn).

Du kan også blive sæsonkortholder for 79 kr eller 99 kr om måneden, og på den måde få adgang til alle kampene i Mesterskabsspillet i foråret.