Ankersen-kasse kronede en sand mandfolkeindsats

Kristian Fredslund — 24.04.2022 18:54

Det var i sandhed en flot præstation af Randers FC-spillerne, der nappede sejren i Parken mod guldfavoritterne fra F.C. København på en kasse af Jakob Ankersen.

Der har været grus i maskineriet for Randers FC i de seneste tre kampe, der har budt på tre nederlag og en målscore på 2-8. Derfor var drengene ikke levnet mange chancer mod guldfavoritterne fra F.C. København, som havde vundet 9 af sine seneste 10 3F Superliga-kampe.

Fra kampens start knoklede de dog på, og styrede slagets gang i Parken, hvor hjemmeholdet kun sporadisk viste tænder. Der var derimod flere optræk til Randers FC-chancer, hvor blandt andet Stephen Odey og Jakob Ankersen testede F.C. Københavns defensiv.

Første halvlegs sidste kvarter var lidt af en ørkenvandring uden de helt store chancer i nogle af enderne, men det skulle ændre sig. Efter 48 minutters spil var Frederik Lauenborg tæt på at pande Randers FC foran, da han kom højest på en bold i feltet, men måtte se Kamil Grabara vifte bolden ud over baglinjen.

Syv minutter senere var der dog dømt sambabold på Parkens underlag, da anfører Vito Hammershøy-Mistrati fikst sendte bolden videre med hælen bagom støtteben. Her fandt bolden frem til Jakob Ankersen, der resolut sendt bolden afsted forbi såvel tvillingebror Peter som målmand Grabara.

Hjemmeholdet satte pres på herefter, men Randers FC-spillerne fik afværget trykket og burde også have udnyttet en omstilling orkestreret af Vito bedre, men muligheden løb desværre ud i sandet.

F.C. København-profilen Pep Biel testede en enkelt Patrik Carlgren i Randers FC-målet, men hjemmeholdet blev aldrig for alvor farlige, og i stedet kunne Randers FC-spillerne stille få timeglasset til at rinde ud og juble ved slutfløjt over en velfortjent sejr efter en stærk indsats, hvor der både var fight og flot spil.

Startopstillingen med ændringer undervejs:
Patrik Carlgren - Björn Kopplin, Simon Graves, Simon Piesinger, Oliver Bundgaard Kristensen - Tosin Kehinde (87. Jesper Lauridsen), Lasse Berg Johnsen, Frederik Lauenborg (92. Filip Bundgaard Kristensen), Jakob Ankersen (92. Hugo Andersson) - Vito Hammershøy-Mistrati (85. Mads Enggård), Stephen Odey (87. Nicolai Brock-Madsen)

Gule kort:
Oliver Bundgaard Kristensen, Filip Bundgaard Kristensen og Hugo Andersson – Randers FC

Tilskuertal: 21243

Kampens Randers FC-spiller: Jakob Ankersen (valgt af fansene via Randers FC-app’en)