Top 6 er sikret: Mesterskabsspillet here we come!

Oliver Maltha — 13.03.2022 15:59

Efter en fantastisk indsats, hvor man lammede Silkeborgs farlige fronttrio VHS, sikrede Randers FC en Top 6-plads og dermed adgang til Mesterskabsspillet

Søndag var det igen til 3F Superliga-bold på Cepheus Park Randers, hvor Randers FC tog imod oprykkerne fra Silkeborg IF i 3F Superligaens 21. spillerunde.

Det var to hold som kom ind til kampen i hver sin form. Randers FC havde fortsat sin første sejr i foråret til gode, mens Silkeborg IF havde vundet to ud af tre mulige. Fælles for begge hold var dog, at både Randers FC og Silkeborg IF kom fra et nederlag i seneste runde.

Kampen var af rigtig stor betydning, da en sejr ville sikre Randers FC en plads i mesterskabsslutspillet – og ikke nok med det, så ville man med en sejr også overhale Silkeborg i tabellen.

Randers FC viste højt niveau fra første fløjt i dag og var opsatte for at komme på måltavlen. Inden i dag havde vi ikke scoret i forårets tre første kampe, men sådan skulle det ikke gå i dag.

Kampen var blot syv minutter gammel, da Randers FC bragte sig foran med 1-0. Kaptajn Vito Hammershøy-Mistrati brød en opspils-aflevering fra Silkeborg, og spillede Tosin Kehinde helt fri. Kantspilleren var iskold foran kassen, og sparkedet læderet fladt ind i det korte hjørne til stor jubel fra hjemmepublikummet.

Randers FC var det klart bedste hold i det første kvarter, og få minutter efter føringen var Randers FC meget tæt på at udbygge føringen, da man efter flotte kombinationer fandt en fremadstormende Bjørn Kopplin, som med et træk ind i banen bankede bolden på overliggeren.

Det var ikke sidste gang i 1. halvleg, at Randers FC var farlige. Hver gang Randers FC var i boldbesiddelse, sad man med fornemmelsen af, at det blev farligt. Spillet over kanterne fungerede rigtig godt for Randers FC i dag, og det gav næsten pote efter 26 minutters spil. Endnu engang brød Vito Hammershøy-Mistrati bolden, og efter gode kombinationer endte bolden hos Stephen Odey, som fra kanten af feltet fik afsluttet, men Silkeborg-keeperen Nicolai Larsen fik lige akkurat vippet bolden over mål.

Randers FC var det klart bedste hold i 1. halvleg, hvor man holdt Silkeborgs farlige fronttrio nede på et par enkelte muligheder. Det var en halvleg, hvor Randers FC virkelig viste hvilke kvaliteter, de besidder med bolden, og med lidt held førte man også med 2-0. Sådan gik det ikke, og derfor kunne Randers FC gå til pause med en fuldt fortjent 1-0-føring.

Randers FC kom også rigtig godt ud til 2. halvleg, men vi skulle alligevel frem til en lille times spil, før værterne igen blev farlige. Stephen Odey sendte en afslutning afsted mod målet, men afslutningen endte lige i handskerne på Silkeborg IF-keeperen. Få minutter senere havde Randers-angriberen indstillet sigtekornet. Efter gode kombinationer med Jakob Ankersen afdriblede Stephen Odey en Silkeborg-spiller og med indersiden sparkede han den ind fladt i det lange hjørne til 2-0. Det var en vigtig scoring for både Randers FC, men specielt for Odey selv, da det var hans første 3D Superliga-scoring siden oktober måned.

Efter 2-0-scoringen blev kampen mere lige, og mængden af chancer ebbede ud. Silkeborg IF var ikke specielt farlige i dagens kamp, men de skulle alligevel få reduceret til slut. I det 92. minut sendte Silkeborgs Sebastian Jørgensen en afslutning afsted mod Randers-målet. Hans afslutning blev rettet af, og så endte bolden i nettet uden chance for Patrik Carlgren.

Mere skete der ikke, og så kunne Randers FC fejre en plads i Mesterskabsspillet med en 2-1-sejr hjemme på Cepheus Park Randers. Et vigtigt mål er nu nået, og nu sættes jagten ind på et godt en europæisk plads. Inden da skal vi dog på besøg hos SønderjyskE på søndag klokken 14.30, hvor vi spiller grundspillets sidste kamp. Vi håber på at se mange af jer i Sønderjylland på søndag.

Startopstilling med ændringer undervejs:
Patrik Carlgren, Bjørn Kopplin, Simon Graves, Simon Piesinger, Oliver Bundgaard (85. Jesper Lauridsen) – Tosin Kehinde (81. Simon Tibbling), Lasse Berg Johnsen, Frederik Lauenborg, Jakob Ankersen (71. Tobias Klysner) – Vito Hammershøy-Mitrati, Stephen Odey (85. Nicolai Brock-Madsen)

Advarsler: Stephen Odey (RFC)

Dagens kampsponsor: Systemcenter

Kampens Randers FC-spiller (stemt af fansene via Randers FC-app’en): Tosin Kehinde

Dagens tilskuertal: 5.108