Nederlag i Parken til stærke FCK

Martin Albrechtsen — 04.03.2022 21:25

Fredag aften skulle Randers FC forsøge at erobre point i Parken, da kronjyderne krydsede klinger med 3F Superligaens førerhold, FC København.

Thomas Thomasbergs tropper kom bedst ud af startblokken og indledte kampen på fornemmeste vis. Randers FC var således mest toneangivende i de første 10 minutter af opgøret, hvor gæsterne fra Kronjylland pressede hjemmeholdet fra FC København ned på egen banehalvdel.

Herefter stemplede hjemmeholdet dog ind i kampen, og Pep Biel fik en stor chance for at bringe FCK foran, men en fremragende redning fra Patrik Carlgren, der kom stormende ud af sit mål, forhindrede scoringen. Efter 19 minutters spil kunne selv formstærke Carlgren ikke stille noget op, da det 16-årige kæmpetalent, Roony Bardghji, fik scoret til 1-0. Bardghji modtog en returbold et par meter uden for feltet. Herefter trak den vævre dribbler med et enkelt træk ind i banen og sparkede resolut bolden op i fjerneste målhjørne uden chance for Carlgren.

Randers FC var dog tæt på at svare øjeblikkeligt igen, da Simon Piesinger eksekverede et frispark fra venstrekanten (langt fra mål). De fleste forventede måske et indlæg, men Piesinger sparkede hårdt og direkte på kassen. Bolden gik over Kamil Grabara i FCK-målet og videre hen på overliggeren, hvor bolden prallede af som et projektil og videre ned på Nicolai Boilesens brystkasse og ud til et randrusiansk hjørnespark. Fantastisk spark fra Piesinger og centimeter fra en kronjysk scoring. Efter den gode mulighed til Randers FC blev Pep Biel endnu engang spillet fri i dybden, men igen vandt Carlgren den duel. Roony Bardghji var mod 1. halvlegs afslutning tæt på at blive dobbeltmålscorer, men stolpen forhindrede ham og FCK i at komme yderligere foran. Derfor kunne de to mandskaber gå til pause ved stillingen 1-0.

I 2. halvleg kom Randers FC bedre med rent spillemæssigt, og efter 62. minutters spil var randrusianerne tæt på at udligne, da Vito Hammershøy-Mistrati fik en god mulighed. Chancen kom efter, at Frederik Lauenborg vandt en hovedstødsduel, hvorefter Stephen Odey fik kontrol over bolden og sendte den videre til Vito, som forsøgte at krølle den over i det lange hjørne. Bolden gik snært forbi FCK's fjerneste stolpe, hvor Grabara intet kunne have gjort, hvis bolden havde været inden for rammen. Roony Bardghji kunne til gengæld godt ramme inden for rammen, da han fik en stor chance i det 67. minut. Men igen var Carlgren på plads og fik reddet flot med et sikkert indgreb. Tre minutter senere var Carlgren dog prisgivet, da FCK fik kombineret sig flot igennem det kronjyske forsvar. Pep Biel endte med at sende en tværbold ind centralt til en fremstormende Peter Ankersen, der kunne skubbe bolden det sidste stykke ind over stregen til 2-0 til hjemmeholdet.

Selvom Randers FC kom længere frem på banen og trykkede hjemmeholdet ned mod 2. halvlegs afslutning, var det alligevel FCK, som gjorde det til 3-0. Lukas Lerager modtog bolden og kanonerede den på imponerende vis i kassen fra distancen. Flot langskudsmål af Lerager. I overtiden var Stephen Odey tæt på at reducere og pynte på resultatet, da han tog et træk ind i banen fra venstrekanten. Odey's skud havde masser af saft og kraft, men manglede præcision, hvorfor skuddet gik nogle meter over fjerneste målhjørne.
Det sluttede derfor med et 3-0 nederlag her til aften til et stærkt FCK-mandskab, hvor vi manglede den sidste kvalitet, skarphed og held.
Vi kan konstatere, at vi endnu har vores første sejr og mål tilgode i 3F Superligaen i 2022. Lad os håbe og tro på, at det kommer i næste kamp, som er hjemmekampen søndag den 13. marts kl. 14.00 mod formstærke Silkeborg IF. Det bliver en utrolig spændende top-6 kamp hjemme på Cepheus Park Randers, som du kan købe billet til lige her: https://billet.randersfc.dk