Europæisk farvel med bravour: Hjemmenederlag trods randrusiansk chanceorgie

Oliver Maltha — 24.02.2022 21:16

Randers FC var det bedste hold på banen, men måtte se sig besejret med 3-1 på hjemmebane i returopgøret mod Leicester City.

Torsdag aften skulle Randers FC forsøge at lave miraklet mod engelske Leicester City F.C., da de tidligere engelske mestre kom på besøg på Cepheus Park Randers i returopgøret i Europa Conference League. Kampen var den vel nok største hjemmekamp i Randers FC’s historie, og der var bestemt en oplevelse værdig i vente.

Kampen kunne ikke have startet meget værre. Efter blot to minutter bragte engelske Harvey Barnes gæsterne foran med 1-0. En aflevering fra Simon Piesinger blev brudt og endte hos den lynhurtige kantspiller, som drev bolden ind i feltet og sparkede læderet i kassen til en tidlig engelsk føring.

Herefter stod der Randers FC på det meste, for kronjyderne var det bedste hold i 1. halvleg. I det 7. minut var Mikkel Kallesøe tæt på. Bolden endte lidt tilfældigt for hans fødder på kanten af feltet, men Kallesøe måtte desværre se sit forsøg snige sig forbi den forkerte side af stolpen. Hvis man er en lille smule fodboldkyndig, så ved man, at navne som Youri Tielemans, Wilfried Ndidi og James Maddison er rigtig dygtige midtbanespillere. Det var en hård midtbane at danse med, men Randers FC’s midtbane spillede rigtig godt.

Det blev eksemplificeret i det 41. minut, da Jakob Ankersen med en dyb bold fandt kaptajn Vito, som desværre sparkede tæt forbi målet. Sekunder inden pausen var Randers FC tæt på igen. Lasse Berg Johnsen spillede, med et ægte Laudrup-lob, Simon Piesinger helt fri på mål – østrigeren sparkede til den første gang, men bolden strøg lige over mål. Man sad faktisk med en skuffelse over at være bagud med 1-0 ved pausen, men dette var dog realiteten.

Randers FC startede som lyn og torden i 2. halvleg. Halvlegen var blot fire minutter gammel, da Randers FC i to omgange var tæt på en udligning. Mikkel Kallesøe blev sendt ned ad højresiden og slog et fantastisk fladt indlæg som fandt foden på Stephen Odey – desværre diskede den dansker landsholdsmålmand, Kasper Schmeichel, op med en fænomenal redning. Det efterfølgende hjørnespark endte også hos Odey, som denne gang måtte se sit forsøg reddet på stregen. Randers FC var hele kampen igennem rigtigt godt spillende, og der burde nærmest være udlignet i den samlede stilling.

I denne periode kunne man med rette sidde med følelsen af, at en udligning lå rundt om hjørnet, men med 20 minutter igen viste Leicester klassen. Den engelske stjerne, James Maddison bankede et frispark kort uden for feltet helt op i den ene krog – uden chance for Patrik Carlgren, og så var det 2-0 til gæsterne. Hverken Leicester eller Maddison var færdige med at brilliere. Fire minutter senere sendte han en følt inderside ind i det lange hjørne, igen fra kanten af feltet, og så var det altså pludselig, stik mod spil og chancer, 3-0 til Leicester City.

Randers FC havde utroligt mange chancer i denne kamp, og det ville næsten ikke være til at bære, hvis kronjyderne skulle forlade banen uden at score. Stephen Odey var her, der og alle vegne, og han skulle også få sin scoring. Et Leicester-målspark blev sparket kort, og bolden blev spillet retur til Kasper Schmeichel. Han missede bolden, og så kunne Stephen Odey helt fortjent sparke bolden i kassen til slutstillingen 1-3.

Dermed er Randers FC’s fantastiske europæiske kampagne slut. Det har budt på rigtig store oplevelser og rigtig god læring, som både spillerne og klubben kan tage med videre. Nu er der fuld fokus på 3F Superligaen, hvor vi på søndag møder FC Nordsjælland på Right to Dream Park.

Tilskuertal: 8.948