Det var kattens: Flot indsats endte med snævert nederlag

Kristian Fredslund — 12.02.2022 17:15

Randers FC-reserver og talenter leverede en flot indsats mod de stærke russere fra Arsenal Tula, der vandt kampen med 3-2.

Hvor fredagens opgør mod Dinamo Tbilisi til tider mindede mig om et værtshusslagsmål end en fodbold, så var vi i en helt boldgade, da Randers FC-reserverne spillede lørdag mod russiske Arsenal Tula, der spiller i den bedste russiske liga. Det endte med et 3-2-nederlag, men efter en flot kamp, som Randers FC havde fortjent at vinde - også selvom vi tager Randers FC-brillerne af.

Forventningen var, at modstanderen ville stille med et tilsvarende ungt og urutineret hold, men det var ikke tilfældet. De stillede fra start med flere af de største profiler. Randers FC-holdet havde rutinerede kræfter som Jesper Lauridsen, Jakob Ankersen, Nicolai Brock-Madsen og Stephen Odey med fra start, men ellers var de unge, som udgjorde holdet.

Randers FC var toneangivende og sad på spillet, hvilket skabte gode muligheder til de to kantspillere, men såvel Jakob Ankersen som Filip Bundgaard formåede ikke at finde vej til nettet.

Det gjorde til gengæld Stephen Odey, som har været brandvarm her i opstarten, men desværre ikke er til rådighed til torsdagens kamp i Leicester, da han stadig afsoner karantæne. Men målformen må han gerne tage med til 3F Superliga-forårspremieren næste mandag mod Viborg FF...

Efter et hjørnespark i venstre side fra en velspillende Oliver Bjerrum Jensen, endte bolden hos Odey, der vendte rundt og resolut bankede bolden i kassen til en 1-0-føring efter 31 minutters spil.

Den stilling holdt til pausen, hvor Randers FC skiftede lidt ud. Ud gik Jakob Ankersen og Nicolai Brock-Madsen, der også havde spillet fredag samt Jesper Lauridsen, og ind kom Jeppe Kudsk, Simon Tibbling og U17-ligatopscoreren Alexander Simmelhack.

Randers FC kom fint ud til anden halvleg, hvor den centrale midtbane med Oliver Bjerrum Jensen og Mads Enggård styrede slagets gang. Sidstnævnte som midtbaneterrier med anførerbindet om armen og en nyklippet frisure, der passer til hans spillestil. Det var dog et frispark fra Enggård, som endte med en udligning. Den zambiske landsholdsspiller Kings Kangwa curlede nemlig bolden forbi Alexander Nybo i Randers FC-målet i det 50. minut.

Der blev dog hurtigt svaret igen - og på fornemste vis. Alexander Simmelhack lagde en pasning tilbage til Stephen Odey, der kvitterede med en spilning i dybden til U17-ligaens topscorer, der med den mest naturlige kølighed løftede bolden over en fremadstormende russisk keeper i mål. Et flot mål af Simmelhack, som bliver ved med at imponere, hvilket også for nyligt er blevet belønnet med en udtagelse til det danske U17-landshold.

Efter en lille times spil var Kangwa dog på spil igen. Han tog chancen med et fladt langskud, som blev rettet af og snød Nybo i Randers FC-målet til stillingen 2-2.

Det var kattens, for Randers FC havde været det dominerende hold og ikke tilladt mange chancer.

Og apropos kat - så fik kampen en ubuden gæst efter 66 minutters spil, da en grå kat entrerede den flotte grønsvær i Belek. Den lille skabning blev dog stille og roligt gelejdet ud af banen i en tid, hvor katte ikke ligefrem er forvænt med god behandling af fodboldspillere...

Tempoet og intensiteten faldt lige så stille i takt med, at spillerne blev mere trætte, og det lignede længe et uafgjort resultat. Men det opportunistiske russiske mandskab viste, at hvis man ikke skyder på mål, så scorer man altså heller ikke. Efter 85 minutters spil gjorde det nemlig til 3-2, da den rutinerede serbiske midtbanespiller Goran Causic tog chancen med en halvflugter, der klinede sig op ad den ene opstander og i mål.

Mere blev der ikke scoret i kampen, der altså endte med en russisk 3-2-sejr. Det var dog en kamp, der viste at de næste i rækken er klar til at kæmpe om startpositionerne, og hvor de unge talenter viste, at de er klar til at byde sig til på fremtidens Randers FC-mandskab.