Martin Albrechtsen — 18.11.2021 09:56

Erik Marxen har rundet en milepæl. Den kronjyske anfører har nemlig spillet over 200 kampe for Randers FC, hvilket bliver markeret til søndagens hjemmekamp mod Vejle Boldklub.

Den 30-årige centerforsvarer rundede sin kamp nummer 200 i Europa Conference League-kampen hjemme mod FK Jablonec. 

- Det er selvfølgelig dejligt. Det tager lidt tid at nå derop. Det er jeg stolt af, og jeg håber, det bliver til flere, fortæller Erik Marxen. 

Randers FC-anføreren er nu i fornemt selskab med fire andre spillere, som har rundet 200 kampe for Randers FC. Det er hhv. Mads Fenger (262 kampe), Johnny Thomsen (259 kampe), Alexander Fischer (230 kampe) og Søren Pedersen (222 kampe). Sidstnævnte er nu sportsdirektør i Randers FC, og han tror, at Erik Marxen slår klubrekorden i Randers FC for flest spillede kampe. 

- Jeg håber og tror, at du (Marxen, red.) bliver den i klubben, som spiller flest kampe inden du stopper her i Randers FC, siger sportsdirektør Søren Pedersen.

Foruden en tale fra sportsdirektøren modtog Erik Marxen også 200 kamps-nålen samt klapsalver fra holdkammeraterne. Anføreren takkede da også holdkammeraterne i sin egen tale.

- Jag sagde tak for en god tid og tak for, at den tid vi har nu, nok er den bedste jeg overhovedet har haft, og lad os fortsætte med det. Så håber jeg, at det bliver en mindst ligeså stor fornøjelse fremadrettet, som det har været hidtil. Det ser i hvert fald godt ud lige for tiden, vil jeg sige, i forhold til at få det opfyldt. Så det tror jeg på, udtaler Marxen.

Erik Marxen begrunder sin udtalelse om, at tiden lige nu nok er den bedste, han har haft, med følgende: 

- Det klikker bare godt. Vi er en god blanding, tror jeg, og så får vi jo resultaterne på banen. Det er en væsentlig del af stemningen i en fodboldklub. Så vi skal sørge for at holde skruen i vandet, fortæller Marxen.

Der er flere højdepunkter fra Marxens tid i den lyseblå trøje. Bl.a. at han har scoret to gange direkte på hjørnespark, men Randers FC-anføreren peger alligevel på pokaltriumfen i indeværende år som det helt store højdepunkt fra sine 200 kampe i den kronjyske klub.

- Pokalfinalen er den, der står klarest for mig. Ingen tvivl om det. Den er selvfølgelig også rimelig frisk i erindringen. Både rent objektivt set og rent oplevelsesmæssigt var det det største. Det var også nogle fede kampe mod Galatasaray, men jeg synes alligevel ikke helt, at de nåede op på den højde og også med den vigtighed, der var i den finale, understreger Erik Marxen. 

Vi markerer Erik Marxens flotte milepæl kort før kampstart til søndagens hjemmekamp mod Vejle Boldklub, som fløjtes i gang kl. 14.00. Vi markerer desuden også, at Björn Kopplin har rundet 100 kampe for Randers FC.

Kom og vær med til at hylde Erik Marxen og Björn Kopplin på søndag. 

Køb billet til kampen her: https://billet.randersfc.dk

Husk coronapas til søndagens kamp!