Allan Høgholm, Getty Images

Kamara og Sierra Leone klar til AFCON

Kristian Fredslund — 18.06.2021 09:18

Tirsdag aften kvalificerede Randers FC's Alhaji Kamara og Sierra Leone sig til Africa Cup of Nations 2021. 

Det har været noget af speciel kvalifikation for det lille vestafrikanske Sierra Leone, der med Randers FC-angriberen i truppen tirsdag aften endelig kvalificerede sig til det afrikanske mesterskab, også kaldet Africa Cup of Nations. 

Gruppens sidste kamp mod Benin har nemlig været lidt af en farce med udsatte opgør og beskyldninger på kryds og tværs om snyd med corona-tests. Kampen skulle være spillet tilbage i marts, men her blev fem Benin-spillere testet positiv for COVID-19, hvorefter de nægtede at spille kampen i Sierra Leone.

Kampen var derfor rykket til i mandags på neutral grund i Guinea, men her fik seks af Sierra Leones reserver pludseligt meddelt kort før kampstart, at de var testet positive. Kampen blev derfor udsat til tirsdag og her blev den endelig spillet.

Kampen endte med en 1-0-sejr til Sierra Leone, der dermed gik forbi netop Benin i tabellen og sluttede på andenpladsen efter Nigeria. Det er første gang siden 1996, at Sierra Leone kvalificerer sig til det store mesterskab, hvis 2021-udgave spilles i februar i Cameroun.

Kampens enlige mål blev scoret af den 36-årige angriber Kei Kamara, hvis straffesparksscoring efter 19 minutter altså sendte Sierra Leone i ekstase. Randers FC's topscorer Alhaji Kamara blev skiftet ind efter 54 minutters spil og var altså med til at sende sit hjemland til Africa Cup of Nations. Tidligere i turneringen har han været en afgørende faktor med to mål i 4-4-kampen mod Nigeria. 

Personlig sponsor