Stadig ubesejret - sejr over SønderjyskE trods mandefald

Kristian Fredslund — 08.08.2021 15:07

Randers FC måtte undvære en række profiler, men tog alligevel alle tre point søndag eftermiddag på Cepheus Park Randers.

’Never change a winning team’, lyder en kendt fodboldtalemåde. For Randers FC-cheftræner Thomas Thomasberg var dette en umulighed til søndagens hjemmekamp mod SønderjyskE på Cepheus Park Randers.

For det var første gang uden midtbaneprofilen, Mathias Greve, der tidligere på ugen blev solgt til de forsvarende danske mestre fra Brøndby IF og som netop er kåret til månedens spiller i 3F Superligaen for juli måned. Cheftræneren måtte derudover også se bort fra formstærke Simon Graves, der dog blev afløst af anfører Erik Marxen, der efter en skade og indhop i de seneste kampe, nu blev kastet i ilden fra start for første gang i sæsonen.

Derudover måtte en anden af de kreative spilfordelere give fortabt i opvarmningen, da Tosin Kehinde måtte melde fra til at spille. Det gav plads til Simon Tibbling og Tobias Klysner på kanterne, der sammen med Vito Hammershøy-Mistrati på den offensive midtbane skulle støbe kuglerne.

Og det fik de i den grad gjort i første halvleg, der stod fuldstændig i Randers FC’s tegn. Allerede efter to minutters spil var det ved at blive 1-0, da Frederik Lauenborg kom på skudhold fra kanten af feltet. Forsøget tog SønderjyskE-keeper Lawrence Thomas sig dog af.

Han kunne dog ikke holde målet rent, da Vito Hammershøy-Mistrati i det 9. minut bankede en returbold i kassen til 1-0. Lasse Berg Johnsen brød en bold oppe på SønderjyskE’s banehalvdel og efter samspil med Simon Tibbling endte bolden hos Tobias Klysner, der sendte et indlæg ind i feltet. Clearingen røg ud i fødderne på Björn Kopplin, der bankede bolden afsted og her måtte Lawrence Thomas give en retur, som Vito altså sendte i kassen.

SønderjyskE var slet ikke stemplet ind i kampen, og deres eneste reelle chance kom efter 17 minutter, hvor Rasmus Vinderslev langt udefra testede Patrik Carlgren, der med noget, der tenderer en tv-redning, afværgede forsøget.

Herefter belejrede Randers FC gæsternes mål. Tobias Klysner kom igennem, men sparkede fra en for spids vinkel. Vito sendte et hjørnespark direkte på stolpen. Marvin Egho brændte en ”direktør”, da han fik serveret et chip fra Vito, men afsluttede lige på keeperen. Der stod Randers FC på det hele både med direkte spil, men også med godt kombinationsspil gennem kæderne. Der manglede bare det andet mål i kampen.

Det kom ikke i 1. halvleg – og heller ikke i 2. halvleg, selvom det burde har været 2-0 efter 51 minutters spil. Her var Marvin Egho igen i skurkens rolle, da han fra kort afstand misbruge et tværaflevering fra Mikkel Kallesøe, og i stedet for en scoring, kunne Lawrence Thomas redde bolden. Egho græmmede sig og den jubel Thomasberg havde gjort klar til måtte udskydes.

Den kom først til allersidst, da dommer Michael Tykgaard fløjtede kampen af. En fortjent Randers FC-sejr, der blev grundlagt i 1. halvleg, hvor spillet flød, og det lignede en endnu en afklapsning (ligesom i pokalfinalen) til SønderjyskE. I anden halvleg overlod Randers FC dog meget af initiativet til gæsterne, som dog ikke for alvor blev farlige.

3F Superliga-tabellen er dermed stadig yderst smuk. Fire kampe, 10 point og en plads øverst i tabellen. På fredag gælder det udekampen mod oprykkerne fra Viborg FF. Vi arrangerer bustur til Viborg med busbillet og kampbillet for blot 100 kroner!

Startopstilling (med ændringer undervejs):
Patrik Carlgren - Mikkel Kallesøe, Simon Piesinger, Erik Marxen, Björn Kopplin – Tobias Klysner (81. Filip Bundgaard Kristensen), Lasse Berg Johnsen, Frederik Lauenborg (88. Joel Kabongo), Simon Tibbling (70. Oliver Bundgaard Kristensen) - Vito Hammershøy-Mistrati (88. Nicolai Brock-Madsen), Marvin Egho

Gule kort: Frederik Lauenborg og Nicolai Brock-Madsen
Tilskuertal: 3225
Kampens spiller: Vito Hammershøy-Mistrati (valgt af fansene via Randers FC-app’en)
Dagens kampsponsor: Skousen Randers