Hæderligt nederlag mod Galatasaray - nu venter gruppespillet i Conference League

Martin Albrechtsen — 27.08.2021 03:00

Randers FC-spillerne kæmpede bravt, men indkasserede alligvel sæsonens. første nederlag, da kronjyderne torsdag aften i Istanbul tabte 2-1 til Galatasaray

Torsdag aften spillede Randers FC en af klubbens absolut største kampe i historien, da kronjyderne skulle forsøge at kvalificere sig til Europa League-gruppespillet efter at have spillet 1-1 i det første opgør på Cepheus Park Randers. Kampen blev spillet på “vikarstadionet” Recep Tayyip Erdogan Stadion, Kasimpasas normale hjemmebane, da Galatasarays egen hjemmebane var under renovering.

Fra kampens start pressede hjemmeholdet på og forsøgte at kyse randrusianerne på både banen og på lægterne.

Men Randers FC-holdet stod sammen og kæmpede sig gennem tyrkernes indledende tunge pres, og efter 11 minutters spil slog Randers FC til som et lyn fra en klar himmel. På Randers FC’s første chance i kampen, bringer kronjyderne sig foran efter en fremragende omstilling. Mikkel Kallesøe sender Tosin Kehinde i dybden langs højrekanten. Efter et par fikse træk slår Kehinde et perfekt indlæg ind til en fremstormende Marvin Egho, der header bolden i mål ind bag en sagesløs Muslera i Galatasaray-målet. Fantastisk randrusiansk scoring!

Herefter pressede Galatasaray på for at udligne i kampen, og efter 32. Minutters spil var det gevaldigt tæt på, da Mbaye Diagne afdrblbede Patrik Carlgren og afsluttede med saft og kraft, men heldigvis for Randers FC ikke med så meget præcision, da skuddet nemlig ramte underkanten af overliggeren og ud. Randers FC kunne derfor lunte til pause med en føring i Istanbul.

Galatasaray kom ud som lyn og torden fra 2. halvlegs start med et massivt tryk på Randers FC. Efter 48 minutters spil lykkedes det hjemmeholdet at få bolden i kassen, da Patrick Van Aanholt modtog bolden i venstre side af feltet, hvorefter han sparkede den resolut ind. 1-1 i Istanbul. Minuttet efter var Galatasaray lige ved at bringe sig foran, da Diagnes knaldhårde spark ramte underkanten af overliggeren og ud. Nu brændte det for alvor på nede i det randrusianske felt, hvor Randers FC-spillerne kæmpede med næb og kløer.

Efter 59 minutters spil kunne kronjyderne ikke modstå tyrkernes pres længere, da Galatasaray bragte sig foran med 2-1 efter en situation, hvor Björn Kopplin måtte bide i græsset, da han modtog et slag i ansigtet. Vi fik desværre ikke ekspederet bolden væk, da vi havde muligheden i situationen. I stedet udnyttede tyrkerne situationen og fik scoret lidt heldigt, da bolden blev rettet af via Frederik Lauenborg og i mål til 2-1. Kopplin måtte efterfølgende lade sig udskifte med Oliver Bundgaard Kristensen.

Randers FC kæmpede sig tilbage i opgøret og pressede hjemmeholdet. I det 73. Minut var indskiftede Jakob Ankersen tæt på at udligne, da hans intelligente skud gik snært forbi bagerste stolpe.

I det 83. spilleminut var det endnu engang tæt på at lykkes for Randers FC, da netop indskiftede Filip Bundgaard Kristensen fra kanten af feltet, efter et hjørnespark, på sin første boldberøring i kampen var lige ved at udligne, men hans skud gik en meters penge forbi forreste stolpe.

Tættere kom Randers FC ikke på at komme tilbage i opgøret, hvorfor det hele sluttede med et hæderligt 2-1 nederlag i Istanbul. Dermed blev det samlet set til et 3-2 nederlag til tyrkerne, som derfor avancerer til gruppespillet i Europa League, mens vi må “nøjes” med Conference League.

Randers FC er dermed ikke færdig med at spille europæiske kampe denne sæson, da der som minimum venter yderligere seks kampe i gruppespillet i Conference League.

Lodtrækningen til Conference League-gruppespillet finder sted fredag kl. 13.30.