Filip Bundgaard fik en stor oplevelse i Mönchengladbach

Kristian Fredslund — 24.08.2021 07:30

I sidste uge trænede Randers FC’s 17-årige offensivtalent Filip Bundgaard med i den tyske traditionsklub Borussia Mönchengladbach.

Tirsdag og onsdag i sidste uge var 17-årige Filip Bundgaard Kristensen på træningsbanerne i den tyske traditionsklub Borussia Mönchengladbach. Her trænede han med deres U23-hold og gjorde en god figur.

- Han fik scoret et vanvittigt flot mål og også lavet en assist til målet, som afgjorde den interne træningskamp. Derudover gav han masser af prøver på sine kvaliteter til både kamp og træning, så han har efterladt et virkeligt positiv indtryk dernede, siger talentchef Peter Elstrup om det randrusianske stortalent, der inden denne sæson blev rykket op i 3F Superliga-truppen, selvom han kun er førsteårs U19-spiller.

Selv er hovedpersonen lidt mere ordknap omkring oplevelsen.

- Det gik rigtigt fint. De tog godt imod mig og fik mig til at føle mig velkommen, siger Filip Bundgaard ganske ydmygt, men det lykkes alligevel at få lidt flere ord ud af den talentfulde offensivspiller.

- Jeg fik scoret mål og lavet assists og kunne fint være med i tempoet, så jeg føler, at det gik godt. Det var en rigtig stor oplevelse at se og mærke, hvordan tingene i en stor tysk klub foregår. Det var spændende at prøve noget nyt, træne med andre spillere og blive udfordret med et andet tempo og en anden spillestil, fortæller han.

Klubben havde sin storhedstid i 1970’erne, hvor den ældre generation nok kan huske at danske spillere som Allan Simonsen, Ulrik le Fevre og Henning Jensen optrådte for klubben med stor succes. Borussia Mönchengladbachs Bundesliga-hold sluttede i den forgangne sæson på ottendepladsen og er den femtestørste klub i Tyskland målt på antal medlemmer.

- Det er altså en klub med faciliteterne i orden, og hvor budgettet til U23-holdet ligger på omkring 6-7 millioner euro. Så selvom vi i Randers synes, at vi har gode rammer til de unge mennesker, så er det et helt andet setup, de kører med i Bundesliga-klubberne, siger Peter Elstrup.

Hvad der nu skal ske, afhænger af hvordan den tyske klub evaluerer forløbet, og selvfølgelig også om alle parter kan blive enige efterfølgende.

- Nu må vi se, hvad der sker. Jeg har lyst til at prøve mig af i udlandet, men jeg skal ikke afsted for enhver pris. Det hele skal passe sammen. Det vigtigste for mig er at finde et sted, hvor jeg har det godt og ved, at klubben har nogle gode planer for mig og min udvikling. Lige nu nyder jeg alle store oplevelser, og så handler det ellers om at gøre det godt i Randers FC, hvor jeg er rigtig glad for at være, og hvor jeg knokler på for at udvikle mig yderligere og for at få endnu flere minutter på banen.

Filip Bundgaard er Randers FC’s yngste debutant på førsteholdet nogensinde, da han i en alder af 16 år og 2 dage fik debut i 3F Superligaen. Han er kun overgået af AC Horsens-talentet Jeppe Kjær, der fik debut på sin 16-års fødselsdag og som sidenhen er skiftet til den hollandske storklub Ajax, hvor Filip tidligere er inviteret til træning hos. Grundet corona-restriktioner har dette dog endnu ikke været muligt.

Fakta:
Filip Bundgaard Kristensen
Født den 3. juli 2004 (17 år)
Tidligere klubber: Hornbæk SF og Randers Freja

Filip er personligt sponsoreret af Uni-Technology