Randers FC henter midtbanedynamo til U19-ligaholdet

25.05.2023 13:20

17-årige Mike Kofod Themsen skifter fra FC Helsingør til Randers FC, hvor han skal være en del af U19-ligaholdet.

Randers FC’s talentarbejde har rod i det kronjyske, men talentchef Peter Elstrup og kompagni kigger rundt i hele landet, når de skal sætte talentholdene i de ældste årgange sammen.

De har blandt andet kigget i Helsingør, hvor den 17-årige midtbanespiller Mike Kofod Themsen har overbevist om, at han har potentiale til at begå sig på det højeste niveau. Derfor skifter han i den kommende sæson fra FC Helsingør til Randers FC, hvor han skal være en del af U19-ligaholdet.

- Mike er en ledertype, som har været anfører på FC Helsingørs U17-hold og også har prøvet kræfter med U19. Han har et stort overblik og løbepensum, som passer godt til den måde, vi spiller fodbold på. Han er stolt over at have skrevet under, ligesom jeg er over at have fået ham fra Helsingør til Randers. Han er en spiller, som går forrest og som spiller godt i både med- og modgang. Han har store ambitioner, og derfor kommer han til Randers, hvor han nu skal falde til i de nye rammer både i forhold til bolig og skolegang. Han skal stille og roligt sluses ind i vores miljø og så skal vi se, hvad det udvikler sig til. Han kommer i hvert fald og giver sig 100 procent, og vi glæder os til at arbejde med ham, siger Peter Elstrup.

Mike Kofod Themsen har fået sin fodboldopdragelse i FC Nordsjælland, inden han som U15-spiller skiftede til FC Helsingør. Nu er han klar til en ny udfordring i den anden ende af landet.

- Jeg glæder mig meget til at komme i gang. Det er en ny udfordring på et højere niveau, som forhåbentlig kan udvikle mig til at blive Superliga-spiller på sigt. Det bliver selvfølgelig specielt at skulle flytte fra familie og venner, men jeg glæder mig til at møde en masse nye mennesker og skabe gode relationer. Der er virkelig gode forhold, og indtil videre har jeg ikke kunnet finde noget at sætte en finger på. Der er et godt setup med skole, bolig og fodbold. Det virker som en fantastisk klub, som vil udvikle de unge spillere og også giver dem chancen, hvis de er gode nok, så nu skal jeg bare give den gas, siger Mike Kofod Themsen.

Han skal bo på Randers Sports College og gå på Tradium (HHX).