Randers FC henter målfarlig U17-angriber i Næsby

26.05.2023 08:55

Den 16-årige angriber Julian Vitus Pedersen er ny mand på Randers FC’s U17-ligahold i den kommende sæson. Det målfarlige talent kommer til klubben fra Næsby.

På trods af sine blot 16 år, så syner fynboen Julian Vitus Pedersen alligevel af noget. Med sine mere end 190 centimeter i højden og en skostørrelse 46, så fylder han fint i landskabet. Og det skal han fremover på Randers FC’s U17-ligahold, som han skifter til efter sæsonen fra Næsby, hvor han har været topscorer på klubbens hold i U17-divisionen.

- Det bliver spændende, og jeg glæder mig til de nye udfordringer. Det er et skridt op, og nu skal jeg prøve mig af på et højere niveau og udvikle mig yderligere, hvilket jeg virkelig ser frem til. Det er da lidt specielt at skulle væk hjemmefra, men jeg har det godt med at stå på egne ben, så det ser jeg ikke som en stor udfordring.  Der bliver taget godt hånd om de unge mennesker her, så nu gælder det om at komme godt i gang og finde mig tilpas, og så gøre det så godt, jeg kan og udvikle mig til forhåbentlig at kunne spille på Randers FC’s førstehold en dag. Det er helt klart ambitionen, siger Julian Vitus Pedersen.

Talentchef Peter Elstrup kigger på mange spillere via de digitale redskaber, der er til rådighed og er efterfølgende ude at se spillerne i kamp. Her fik han hurtigt bekræftet, at Julian havde de helt rigtige redskaber til at kunne begå sig i Randers FC.

- Julian er en meget dedikeret spiller, som er stolt over at have skrevet under med Randers FC, og vi er også stolte over, at han kommer hertil. Han er en naturlig målscorer, og det har han vist i denne sæson på Næsbys U17-hold, så det er en spændende spiller, vi får til Randers. Han søger i boksen og er dygtig til at se, hvor bolden kommer og er god til at placere sig i feltet. Så han er en vigtig spiller i indlægsspillet såvel fladt som højt, og jeg har lovet ham, at vi nok skal dygtiggøre ham yderligere i afslutningsspillet. Nu skal han i gang med at alt det praktiske, og så finder vi sammen den rigtige vej for ham. Han skal selvfølgelig være glad for at spille fodbold, men også for at gå i skole og bo på college. Han skal have de bedste muligheder for at udvikle sig som menneske, for når man får det, så udvikler man sig også bedst som fodboldspiller, siger Peter Elstrup, som gerne vil sende et par ord med til Julians nu snart tidligere klub.

- Der har været en virkelig god dialog med Næsby, som tydeligt har spillernes udvikling og velbefindende som det primære fokus. Så jeg vil gerne lige bruge lejligheden til at takke dem for et godt samarbejde omkring Julian.

Julian skal på bo Randers Sports College og gå på Randers Statsskole.