U19- og U17-ligaholdene fik god modstand på træningslejr

Kasper Lynge — 20.02.2023 08:44

I en uge var U19- og U17-ligaholdene i træningslejr i Tyrkiet, hvor det blev til god international matching og masser af socialt samvær.

Fra fredag den 10. februar til fredag den 17. februar var vores U17-og U19-ligaspillere på træningslejr i tyrkiske Antalya. Her blev der gjort de sidste forberedelser inden turneringsstart lørdag den 25. februar hvor begge hold skal en tur til Lyngby. Under træningslejren spillede hvert hold to kampe,

U17 spillede to kampe uafgjort 0-0 og 2-2 mod henholdsvis Rapid Bukarest (Ungarn) og Antalyaspor (Tyrkiet), mens U19 trak sig sejrrigt ud af begge opgør med 3-1 og 2-1 mod henholdsvis FC Saburtalo (Georgien) og Dynamo Kiev (Ukraine). 

- Det var en god træningslejr, trods et par skader, hvor banerne, træningsmodstandere, hotellet og vejret gik op i en højere enhed. Begge hold fik to gode kampe med god matchning, og en masse træning som god forberedelse til forårets kampe. Herudover fik spillerne mulighed for at lære hinanden at kende, når de havde fri fra træning på banen eller i fitnesslokalet. Der blev badet i poolen, og der var quizaften og mange andre måder at slappe af på i det gode solskinsvejr, fortæller talentchef Peter Elstrup, der var en del af staben, der talte i alt 12 træner/ledere.

U19-ligaholdet havde haft et par spillere med på 3F Superliga-holdets træningslejr, som overlappede ungdomsholdenes med et par dage. De var således med i de to kampe som U19-ligaholdet spillede mod henholdsvis FC Saburtalos U23-hold og Dynamo Kievs U19-hold.

- Vi fik arbejdet med  nogle taktiske detaljer, som passer bedre i programmet, når vejret er varmere og man kan stå stille en smule længere end hjemme i det kolde Danmark. Vi havde et par gode træninger, inden det gik løs mod FC Saburtalo. Her vandt vi 2-1 efter en hård matchning, hvor vi dominerede i de første 25 minutterne, men hvor georgierne fik mere og mere overtag som kampen skred frem. Heldigvis kunne vi få en succesoplevelse med en sejr, fortæller U19-cheftræner Hans Paarup. 

U19-ligaholdets anden kamp var mod ukrainske Dynamo Kiev.

- Det var en speciel kamp med krigen in mente, men blev en seværdig kamp, hvor begge hold spillede godt. Vi var bedst set over hele kampen og vandt fortjent 2-1 efter et fint comeback de sidste 25 minutter, hvor vi ellers var bagud 0-1. Efter kampen stillede alle spillere op til et foto sammen, hvilket var flot at se. Overordnet set en god og produktiv tur, og det er ekstremt udviklende at møde international matchning, siger Hans Paarup.