René Schütze, Getty Images

Dobbelt op på Odey sikrede Randers FC sejren over FC Nordsjælland

Kristian Fredslund — 19.09.2021 14:51

I sin startdebut scorede Stephen Odey to gange og var dermed en stærk medvirkende faktor til, at Randers FC med en 3-2-sejr sikrede sig alle tre point søndag eftermiddag mod FC Nordsjælland.

Cepheus Park Randers dannede ramme om en flot dag med stor opbakning fra en masse børn og ledere fra vores 41 moder- og samarbejdsklubber omkring Randers, der hver især var iklædt deres klubbers farver. ”Randers”, ”FC” råbene mellem stemningsfansene og de andre tribuner nåede også til Mascot-tribunen, hvor de omkring 1000 fra Randers FC Klubfællesskabet havde plads.

Der var med til at give energi til Randers FC-spillerne, der tog teten fra kampens start og med en sprudlende Stephen Odey i sin første startopstilling i spidsen.

Han kom i fokus efter syv minutters spil, da han sparkede bolden i kassen for første gang i Randers FC-trøjen. Oliver Bundgaard, en af fem ”hjemmedyrkede” spillere i startopstillingen, brød energisk bolden midt på banen og spillede bolden videre til Lasse Berg Johnsen Johnsen. ”Skyd” råbte publikum, men den kølige nordmand fandt i stedet Stephen Odey, der modtog bolden i venstre side af FC Nordsjællands felt, tog et par træk ind og lagde bolden fladt i modsatte side. 1-0 til Randers FC.

Bolden var knap givet op, før der var svaret tilbage. FC Nordsjælland lavede et diagonalt indlæg fra højre til venstre, hvor Martin Frese dukkede op og fladt sparkede bolden i kassen bag Patrik Carlgren. Ærgerligt og hurtigt modsvar fra gæsterne.

Efter et kvarters spil burde Odeys måltotal have stået på to, da han fik chancen i feltet. Desværre overplacerede han muligheden. Hans angrebsmakker i front Alhaji Kamara burde også have scoret efter 21 minutters spil, da han kom på skudhold i feltet. Desværre fik han med venstre fod ikke sparket præcist nok, og bolden røg ved siden af mål.

Minuttet efter måtte FC Nordsjælland redde bolden tæt på stregen, da et hjørnespark fra højre endte foran Oliver Bundgaard inde i feltet. Bolden blev dog blokeret. Vildt, at der ikke var scoret mere i gæsternes mål!

Det kom dog et minut senere. Et indlæg fra højre endte i panden på Alhaji Kamara, og her svigtede vores sierraleonske spydspids ikke. Han stangede bolden i kassen til 2-1 på oplæg af Simon Tibbling.

Og den ekvilibristiske duo i front var slet ikke færdige. Ti minutter før pausen dukkede Stephen Odey op med hovedet efter en frisparksbold på kanten af feltet fra Lasse Berg Johnsen. 3-1 til Randers FC!

Randers FC havde fuldstændig styr på begivenhedernes gang, men desværre fik gæsterne reduceret inden pausen, da anfører Erik Marxen ikke fik clearet en lang, høj bold ordentligt og i stedet spillede Simon Adingra helt fri i feltet. 3-2 stod der altså ved pausen.

Det var en vaklende start på 2. halvleg fra Randers FC’s side. Flere gange var man ved at spille modstanderne bedre og det var tæt på at koste dyrt. I den anden ende kom bolden i kassen, da Alhaji Kamara sparkede bolden mellem målmandens ben og i mål. Desværre blev målet annulleret for offside.

Randers FC fik rystet den dårlige start af sig og tilspillede sig flere gode muligheder, men både Odey og Kamara manglede den skarphed, de havde vist i 1. halvleg, mens Tobias Klysners skudforsøg efter en times spil blev flot reddet af FC Nordsjællands keeper, Eduardo Dos Santos Haesler

Herfra gik kampen lidt i stå. Gæsterne var i teten, men uden helt at blive farlige. Farlig blev indskiftede Vito Hammershøy-Mistrati, da han et kvarter før tid pandede bolden mod kassen og fremtvang en redning og et hjørnespark. Indskiftningerne af Tosin Kehinde, Vincent Onovo og Vito Hammershøy-Mistrati gav Randers FC-holdet et tiltrængt energi-boost.

Et boost fik Stephen Odey også, da han blev sendt i dybden af Tosin Kehinde og løb fra FC Nodsjælland-forsvaret. Hans forsøg blev dog reddet af FC Nordsjælland-keeperen, der med en flot fodparade holdt sit mandskab inde i kampen.