4-4 i Viborg efter 120 varme minutter

Kristian Fredslund — 10.07.2021 13:49

Den sidste testkamp i sommeropstarten endte med et 4-4-resultat efter 120 minutters spilletid i Viborg.

For at få masser af minutter i benene til stamspillere, reserve og ungdomsspillere havde Viborg FF og Randers FC aftalt at spille i alt 120 minutter lørdag middag/eftermiddag på Kirkebækvej i Viborg.

Solen bagede i nærmest samtlige minutter foran det fremmødte publikum på Viborgs træningsanlæg, hvor det lugtede af fodbold med pølser på grillen og fadøl i hanerne.

Randers FC stillede i 4-4-2-opstilling med Alhaji Kamara og Marvin Egho i forreste geled fra start. Og der skulle kun gå fire minutter før sidstnævnte kom på tavlen. Tosin Kehinde modtog bolden på kanten af feltet, udfordredw og gik til baglinjen, hvorfra han smækkede den ind foran mål. Via en Viborg-fod endte bolden hos Marvin Egho, der sikkert sparkede bolden i kassen.

En god start for Randers FC, der i kampens begyndelse dominerede. Viborg FF kom dog tilbage og 3F Superliga-oprykkerne viste sig, at de vil kæmpe med næb og klør i den kommende sæson for at bevare den status. De var i hvert fysisk meget til stede og Randers FC-spillerne slog sig på dem. Der blev gået til stålet og stregen og nogle gange også lidt over.

Randers FC måtte undvære både anfører Erik Marxen og Simon Piesinger i centerforsvaret, og de to luft- og duelstærke spillere manglede på Viborgs indlæg og dødbolde. Især deres topscorer fra sidste sæson, Sebastian Grønning, gik ind i duellerne med stor risiko oppe foran.

Efter 25 minutters spil fik Viborg udlignet efter et langt indkast i venstre side, som dansede i feltet og på stregen, hvor Patrik Carlgren reddede i to omgange. Dommer Mikkel Redder dømte dog bolden inde uden de store protester fra Randers-spillerne. Mads Lauritsen blev noteret som målscorer.

Viborg pressede på og havde små ti minutter senere et afrettet forsøg på stolpen, som førte til et hjørnespark. Her kom Jakob Bonde højest og stangede hjemmeholdet foran med 2-1, hvilket også var stillingen efter de første 45 minutter.

Randers FC kom godt ud til starten af anden halvleg. Spillerne var langt mere rolige på bolden og fik spillet godt udenom modstanderne.

Efter en lille time fik Viborgs Tobias Bech for meget plads, og han kunne sætte bolden i drev ind i banen. Han klappede til den og satte den forbi Patrik Carlgren i Randers FC-målet til 3-1.

Et par minutter senere var Mathias Greve ved at udligne. Han fik bolden i feltet og sendte den afsted mod det ene hjørne, men en Viborg-spiller i løb endte med at få bolden lige i smasken, hvilket forhindrede et mål, men højst sandsynligt ikke en gevaldig hovedpine.

I den resterende del af halvlegen stod der Randers FC på det meste, og både Tosin Kehinde, Vito Hammershøy-Mistrati og Tobias Klysner skabte gode chancer. Sidstnævnte kom ind med en masse energi, og hans indlæg efter 76 minutter endte i panden på Alhaji Kamara, der dog overplacerede sit hovedstødsforsøg.

I det 87. minut kunne den sierraleonske angriber dog godt finde vej til netmaskerne, da han opsnappede en bold mellem en forsvarsspiller og målmanden og efterfølgende kunne sparke bolden i et tomt mål til 3-2.

Stillingen efter de første 90 minutter var altså 3-2 til hjemmeholdet fra Viborg FF.

I de næste 30 minutter var det muligt for reserve- og ungdomsspillere at få nogle minutter i benene, og Randers FC stillede med et meget ungt hold suppleret af Nicolai Brock-Madsen, Issah Salou og Tobias Klysner, som nogle af de mere rutinerede. Jonas Dakir vogtede selvfølgelig kassen, og han måtte se sig passeret efter 92 minutters spil, da Ibrahim Said scorede til 4-2.

Herefter var det Tobias Klysner, der tog over og med scoringer i det 101. og 105. minut (det sidste på hovedstød!) fik han udlignet til 4-4.

I kampens allersidste aktion var det ved at blive til Randers FC-sejr, da Nicolai Brock-Madsen sled sig fri og satte en inderside på en fremlægning. Viborgs målmand fik dog akkurat fingrene på bolden og reddede kastanjerne ud af ilden.

Dermed sluttede det 4-4 efter 120 minutters spil i Viborg. Næste opgave er i 3F Superligaen, hvor Randers FC i premieren skal et smut til Vejle. Det er søndag den 18. juli kl. 14.00. at det går løs.