Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Sekunder fra at vinde for første gang i næsten 10 år i Farum

Martin Albrechtsen — 16.09.2024 19:29

Randers FC var mandag aften millimeter fra at bryde udebane-komplekset mod FC Nordsjælland og sikre den første sejr i Farum siden 2015

Mandag aften skulle Randers FC forsøge at bygge videre på sejren over AaB i seneste runde, da kronjyderne var på besøg hos FC Nordsjælland på Right To Dream Park i Farum.

Vi fik en livlig start på opgøret, hvor vores australske landsholdsmålmand Paul Izzo viste klassen i det 7. spilleminut, da han kom flot ud af mål og reddede for Randers FC. Det var ellers en god chance til FC Nordsjællands norske landsholdsspiller, Sindre Walle Egelig, der blev sendt i dybden alene foran mål.

Randers FC's første gode mulighed kom minuttet efter, da tilbagevendte Florian Danho forsøgte sig med et akrobatisk og fantastisk saksespark efter et godt indlæg fra højrekanten. Og saksesparket fra vores franske angriber var særdeles kvalificeret, da bolden kun lige akkurat sneg sig forbi bagerste stolpe, hvor Andreas Hansen i FCN-målet var på hælene.

Efter 23 minutters spil var Peter Ankersen så på spil i det randrusianske felt, efter et indlæg fra venstrekanten, hvor Ankersen inde i feltet sparkede hårdt til læderet, men heldigvis for Randers FC fik Nikolas Dyhr blokeret afslutningen heroisk til hjørnespark. Da stadionuret rundede den halve times spil, fik Randers FC kombineret sig flot frem til en god mulighed. Det var et godt Randers FC-angreb, der startede helt nede fra Paul Izzo, og som endte med en god mulighed til Randers FC-topscorer Simen Bolkan Nordli, der fra distancen sparkede lige forbi mål.

I det 39. minut viste Paul Izzo igen klassen, da han diskede op med en refleksredning på et forsøg inde i feltet fra FCN's Marcus Ingvartsen efter et hjørnespark. Og i sekunderne efter var Randers FC så farlige i den modsatte ende. Efter en lækker detalje fra Tammer Bany, sendte han Florian Danho i dybden, der forsøgte sig med et lob over Andreas Hansen, der dog fik grebet bolden i situationen. Derfor kunne de to mandskaber lunte til pause med stillingen 0-0 efter en 1. halvleg, hvor det var livligt i begge ender.

Randers FC var tæt på at bringe sig foran fra 2. halvlegs begyndelse. I det 50. spilleminut leverede Mathias Greve en fantastisk lækker aflvering i dybden til Florian Danho, der dermed kom alene fri med FCN's keeper. Lucas Hey fra FCN fik dog presset Danho i afslutningsøjeblikket, hvorfor afslutningen gik snært forbi mål. God start på 2. halvleg af Randers FC, hvor Paul Izzo også viste flere gode indgreb i luften.

I det 58. minut foretog Rasmus Bertelsen et kampafgørende træk. Cheftræneren skiftede nemlig vores jamaicanske landsholdsspiller, Norman Campbell, ind i kampen. Og det skulle vise sig at være en god idé. For i det 76. minut skabte den lynhurtige kantspiller en farlig chance, da han slog et meget præcist indlæg lige ind i pandebrasken på Oliver Olsen i feltet. Desværre for ham og Randers FC headede backen lige forbi bagerste stolpe.

Men i det 78. minut kom forløsningen. Mathias Greve sendte lynhurtige Campbell i dybden, og lige da man troede, at angrebet var ved at gå i stå, tryllede Campbell på magisk vis, da han på kanten af feltet krøllede bolden utroligt flot over i det lange hjørne ind bag en sagesløs FCN keeper. Smukt, smukt mål af Norman Campbell! Det var jamaicanerens tredje mål for Randers FC i indeværende sæson.

Det så længe ud til, at Randers FC for første gang i næsten 10 år ville vinde i Farum og dermed bryde udebanekomplekset mod FC Nordsjælland. Men i de døende sekunder, da stadionuret havde rundet tillægstiden på fem minutter, dukkede en tidligere Randers FC-spiller, Jeppe Tverskov, op bagerst i feltet og stangede bolden ind i netmaskerne til slutresultatet 1-1.  En virkelig bitter afslutning på en ellers god kamp af Randers FC, som denne mandag aften var millimeter fra at sikre en sjælden sejr i Farum, hvor vi notorisk har det svært og kun én gang tidligere i historien har vundet.

Trods det bitre resultat kan vi foruden det ene point tage en masse positive takter med frem mod søndagens hjemmekamp mod topholdet, FC Midtjylland.

Startopstilling med ændringer undervejs:
Paul Izzo - Oliver Olsen, Daniel Høegh, Hugo Andersson, Nikolas Dyhr (90+5 Björn Kopplin) - John Björkengren, André Rømer - Simen Bolkan Nordli (90+2 Sabil Hansen), Mathias Greve (90+2 Mohamed Touré), Tammer Bany (58. Norman Campbell) - Florian Danho (58. Stephen Odey).

Husk:
Vi spiller allerede igen på søndag kl. 14.00, når vi hjemme på Cepheus Park Randers møder Superligaens tophold, FC Midtjylland. Du kan købe billetter til kampen her: https://billet.randersfc.dk

Vi var tæt på at bryde udebane-komplekset mod FC Nordsjælland her til aften efter en god indsats. Lad os nu revanchere os og få brudt et andet kompleks nu på søndag hjemme mod FC Midtjylland, som vi ikke har besejret siden 2012.