Sådan gik det for vores talenter i landsholdstjeneste

27.09.2024 12:18

Tidligere i september rejste Felix Sommer og Hector Lux til Tyrkiet, da de begge for første gang var udtaget til U16-landsholdet. Holdet deltog i en turnering mod Portugal, Rumænien og Tyrkiet. De to Randers Freja FC-spillere blev udvalgt til landsholdet efter en træningssamling i Vildbjerg i august. 

U16-landsholdet deltog i en trekantsturnering, hvor de krydsede klinger med Portugal, Rumænien og Tyrkiet. Det resulterede i to sejre og ét nederlag.

U16-landsholdet vandt 2-1 over Portugal i deres første kamp, men led et 4-2 nederlag til Tyrkiet i deres anden kamp. Til sidst sikrede de sig en 1-0 sejr over Rumænien. 

Hector havde fundet vej til startopstillingen i to af kampene, mens Felix startede inde i én og fik et indhop i en anden. Det blev dog til begrænset spilletid for Felix på grund af en skade, han pådrog sig under samlingen. Han er dog allerede tilbage på banen og trænede tidligere på ugen med A-truppen for første gang. 

Randers Freja FC's U17-cheftræner, Okan Atas, var med drengene i Tyrkiet.

- Jeg synes overordnet set, at de begge leverede en fin mini-turnering. Jeg synes, de repræsenterede Randers FC på rigtig fin vis. Det er sjovt at se og opleve dem i internationalt regi, hvor de bliver matchet på deres egen årgang internationalt, fortæller Okan, og fortsætter;

- Det at være en del af et landshold er en stor ting i sig selv. Der var ingen unaturlig nervøsitet eller overlegenhed fra drengene. De arbejdede hårdt og viste sig godt frem, afslutter Okan Atas. 

Hovedpersonerne selv var meget stolte af at repræsentere Danmark for første gang.

- Det er kæmpestort. Det er noget, jeg har drømt om og arbejdet hårdt for i lang tid. Så jeg er stolt af at kunne repræsentere Danmark og spille i den rød-hvide trøje, fortæller en glad Hector Lux. 

Stort tillykke med debuten på U16-landsholdet, drenge. Vi glæder os til at følge jeres videre udvikling!

Vores talenter præsenteres i samarbejde med Makeen Energy.