Randers FC hylder danske veteraner og deres pårørende til søndagens hjemmekamp

Martin Albrechtsen — 18.09.2024 07:00

Søndagens hjemmekamp mod FC Midtjylland er en del af Veteran Match, hvor vi kommer til at hylde tidligere udsendte og deres pårørende

Når Randers FC går på banen på søndag hjemme mod FC Midtjylland, er kampen dedikeret til tidligere udsendte og deres pårørende. Igen i år er Randers FC og Randers Kommune nemlig en del af Danmarks Idrætsforbunds Veteran Match. I forlængelse af flagdagen den 5. september samler Danmarks Idrætsforbund med støtte fra Grundfos Fonden toppen af dansk idræt til en anerkendelse af tidligere udsendte og deres pårørende. På tværs af landet inviteres de fra den 13-23. september gratis til fodbold i 3F Superligaen og NordicBet Ligaen, håndbold i Herreligaen og ishockey i Metal Ligaen. Mere end 40.000 danske veteraner landet over har muligheden for at se deres favorithold spille med Veteran Match-logo på trøjen. Og de får tilmed lov til at gøre det gratis. Hver deltagende klub dedikerer én hjemmekamp til sagen og har i den forbindelse udloddet fribilletter til lokale veteraner og deres nærmeste. Formålet er, at Veteran Match skal give veteranerne og deres pårørende en oprigtig anerkendelse gennem sportens fællesskaber.

Markering af Veteran Match på Cepheus Park Randers

Inden søndagens hjemmekamp fløjtes i gang, vil Randers FC markere anledningen med Veteran Match-bannere, og der vil blive opfordret til en klapsalve fra tribunerne. Anfører Wessel Dammers spilletrøje er desuden udsmykket med Veteran Match-logoet, der med sine farver omfavner Hæren, Søværnet, Flyvevåbnet og Dannebrog. Alt sammen forenet i en firkløver, der symboliserer håbet om en lykkebringende fremtid. Trøjen er unik og vil til kampstart blive sat til salg via MatchWornShirt.com, hvor du kan byde på trøjen. Pengene går til at drive trygge idrætsfællesskaber for skadede veteraner i hele landet – kaldet safe zones. Her dyrkes der alt fra ishockey og stand up paddle til cykling og skydning. Frem for alt dyrkes fællesskabet og relationen med ligesindede. Søndagens hjemmekamp er mere end bare en kamp for 3 point. Det bliver en eftermiddag, hvor idrættens fællesskaber strækker armene ud i anerkendelse af nogen, der har gjort en forskel.