Jakob Bjerre

Randers FCs sociale arbejde på ”skoleskemaet” blandt pædagogstuderende

10.10.2024 08:56

Randers FC har en stolt tradition for at udvikle og drive projekter, der skaber værdi for lokalsamfundet og dets borgere. Vi har gennem årene oparbejdet stor ekspertise på området og ved en hel del om, hvordan vi som klub motiverer, støtter og bidrager til at skabe forandring for mennesker i særligt udsatte positioner. Faktisk så meget, at fagfolk kigger vores vej – og derfor har vi de seneste måneder været med til at inspirere og vidensdele blandt pædagogstuderende på VIA University både i Randers og Ikast-Brande.

14 projekter er det blevet til siden 2016, hvor det første spæde CSR-frø blev plantet og så dagens lys i form af et beskæftigelsesrettet cykelprojekt med kurs mod Alpe d’Huez. Det er derfor med et stolt blåt hjerte at vi bryster os af at være mere end bare en fodboldklub; for det er ikke bare noget vi siger – det er noget, vi gør. Og det bliver der lagt mærke til.

Derfor var det også uden tøven, at vi takkede ja til invitationen om at gæste VIA University College i Ikast-Brande, da de under overskriften “Hvad kan jeg blive?” afholdt temadag for knap 100 studerende.

Sammen med bl.a. medarbejdere fra Røde Kors og SSP, var vi inviteret til at holde oplæg for at inspirere de studerende og udvide deres horisont i forhold til, hvordan man kan arbejde pædagogisk i ikke-oplagte sammenhænge – i det her tilfælde i en fodboldklub.

”Vi gør det, der skal til”

Og hvad er det så, Randers FC gør, der er så særligt? - Kort fortalt gør vi det, der skal til, fortæller Dennis Petersen, der er ansat som projektmedarbejder og coach i Randers FCs CSR-afdeling. - Vi har ressourcerne og tiden til at lære det enkelte individ at kende på de unges egne præmisser. Om det er til arbejdstræning kl. 08 om morgenen eller en gåtur kl. 22 om aftenen. Hos os er der tid og rum til, at de unge kommer med alt det, de er, fortæller Dennis Petersen. Og så kan Randers FC som brand og arena noget helt unikt. Uanset om man er sportsinteresseret eller ej, sætter alle en ære i at være en del af byens fodboldflagskib og det fællesskab, der knytter sig dertil. - Med stadion som bagtæppe, inviterer vi de unge indenfor i nogle fantastiske rammer – og så er klubbens netværk af sponsorer og samarbejdspartnere en vigtig brik i spillet, når det kommer til at skabe job- og praktikmuligheder, afslutter Dennis.

Især forskere og undervisere ved VIA University College Ikast-Brande var imponeret over det arbejde, vores CSR-afdeling laver.

- At en privat virksomhed med så stor rækkevidde og betydning for dens umiddelbare omverden, som Randers FC, også løfter en så vigtig samfundsopgave som den pædagogiske, er helt afgørende for mange af de mennesker, der er igennem hos de gode folk i CSR-afdelingen i Randers FC, fortæller lektor Peter H. Frostholm og fortsætter:

- De kan selv se det, og vi - forskerne og underviserne - kan se det. Aftagerne hos kommunen kan se det. Det arbejde, som Dennis og hans kolleger står op for hver dag, er i den grad meningsfyldt og meningsgivende. Og så er det godt, at pædagogik er mere end dagtilbud og skole, afslutter Peter Frostholm.

Er du eller din institution nysgerrige på at høre mere om, hvordan vi arbejder med CSR i Randers FC? Læs mere her eller kontakt Dennis Petersen på mail: [email protected] eller mobil: 48 80 98 90 for at høre nærmere.