Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Optakt: Randers FC - FC Nordsjælland

23.10.2024 07:46

Efter tre gode point i Aalborg i søndags skal vi følge op på sejren mod vores direkte konkurrent i jagten på top-6

Efter et VAR-drama uden lige i Aalborg søndag aften, kunne vi rejse hjem til Randers med alle tre point i bagagen. En veloplagt Paul Izzo i Randers FC-buret og en Mohamed Touré der blev skiftet ind og var særdeles kampafgørende grundlagde sejren i søndags. 

Med fire uafgjorte resultater i streg, lunede det i den grad med en sejr, og med de tre point, kan vi hægte os på den øverste halvdel af tabellen. 

Før mandagskampen ligger vi på 7. pladsen i 3F Superligaen med 18 point. Brøndby IF ligger på 6. pladsen, også med 18 point. FC Nordsjælland som vi spiller mod mandag aften ligger nummer 5 med 19 point. 

Det vidner om en meget tæt Superliga, og med en sejr på mandag over FC Nordsjælland, kan vi spille os selv foreløbigt i top-6. 

Statistisk set

Randers FC og FC Nordsjælland har mødt hinanden 51 gange i Superligaen, hvilket har resulteret i 11 sejre, 19 uafgjorte og 21 nederlag til Randers FC. På Cepheus Park Randers har vi mødt hinanden 24 gange, og her er det blevet til 10 sejre, 10 uafgjorte og 7 nederlag. Vi har altid haft det svært på kunstgræsset, og derfor har holdet fra Nordsjælland også det statistiske overtag i den direkte duel, men skal man tage ud fra præstationerne i de seneste indbyrdes opgør, er der grund til at trække på smilebåndet. 

Her har vi nemlig spillet de seneste to kampe uafgjort med 1-1, begge kampe, hvor vi muligvis havde fortjent at løbe med alle tre point, senest med en udligning af Nordsjælland i de døende sekunder. 

Det vidner om, at vi har spillertruppen og materialet til at byde de største op til dans, hvilket vi har gjort flere gange i sæsonen indtil videre. 

Fokus på FC Nordsjælland

FC Nordsjælland har lidt ligesom os selv haft en sæson med meget blandede præstationer. De ligger i øjeblikket to pladser foran os i tabellen, dog kun med ét points forskel. De har efter de første 12 spillerunder noteret sig for 5 sejre, 4 uafgjorte og 3 nederlag. 

Det er tydeligt, at FC Nordsjællands svingene præstationer bærer præg af, at man i sommerens transfervindue måtte sige farvel til flere af de markante spillerprofiler, og det har betydet, at de ikke har kunnet hægte sig helt på toppen indtil videre. 

Det skal vi udnytte til vores fordel, og forhåbentlig kan vi med en sejr på mandag, overhale FC Nordsjælland i tabellen og kampen om top-6. 

Fun Facts

- De sidste to Superligakampe mellem Randers FC og FC Nordsjælland er endt uafgjort, og de kan med en uafgjort på mandag gøre det for første gang siden 2012-13 sæsonen (3). 

- Randers FC har vundet 11 Superligakampe i 2024. Sidste gang man vandt samme antal eller flere var i 2021 (12 vundet).

- Kun Tonni Adamsen (11) har været direkte involveret i flere Superliga mål end Simen Nordli i den her sæson (10, sammen med Kvistgaarden og Elyounoussi), Nordli er samtidig den første Randers FC spiller med både fem mål og fem assist i en Superliga sæson siden Marvin Egho i 2019-20 sæsonen (7 mål, 5 assist).