Optakt: Randers FC - Lyngby BK

Andreas Nielsen — 27.03.2024 08:20

Søndag den 31. marts skydes kvalifikationspillet i 3F Superligaen i gang, når Randers FC hjemme på Cepheus Park møder Lyngby BK.

Ovenpå en veloverstået landskampspause venter det spændende kvalifikationsspil i 3F Superligaen. Randers FC’s seneste kamp 1-1, hvor vi med en straffesparksredning af Patrik Carlgren og en sen udligning af Simen Nordli tog et velfortjent point med hjem til Kronjylland. Påskedag klokken 14.00 gælder det så Lyngby BK på hjemmebane, hvor Rasmus Bertelsens tropper skal forsøge at fortsætte den positive spillemæssige udvikling og jagte de tre point mod de kongeblå.

Thor Fanzonen er åben fra kl. 12:00, hvor der som sædvanlig vil være en masse aktiviteter i form af panna bane, hoppeborg, interviews, musik og andet sjovt. Derudover vil der være mulighed for at købe Garage Burger til kun 65,-, og der vil under hele Thor Fanzonens åbningstid selvfølgelig være mulighed for at købe øl og sodavand til gode priser. 

Statistisk set
Randers FC har et godt tag på Lyngby BK hjemme på Cepheus Park, hvor det i 3F Superliga-regi er blevet til 7 sejre, 3 uafgjorte og 1 nederlag i 11 kampe. Vi håber den gode statistik fortsætter i søndagens opgør.


Randers FC har derudover holdt nullet mod Lyngby i 10 ud af 20 kampe, hvilket gør det til den modstander vi har holdt clean sheet mod flest gange procentmæssigt sammen med Hobro IK. Sidst Lyngby gæstede Cepheus Park var for blot en måned siden den 23. februar, en kamp som endte 1-0 på et selvmål af Magnus Jensen i 2. halvleg. 

Fokus på Lyngby BK
Lyngby BK befinder sig på 8.pladsen med 23 point ligesom Randers FC og Viborg FF. De kongeblå går ind til søndagens opgør med ny tro på tingene efter en vigtig 2-0 sejr senest over Viborg FF på hjemmebane. 

Lyngby BK har siden deres seneste besøg på Cepheus Park sagt farvel til den norske cheftræner Magne Hoseth, der kun nåede 50 dage i spidsen for de kongeblå. Han blev erstattet af David Nielsen, der er tilbage i Lyngby for anden gang i sin trænerkarriere. Søndagens opgør bliver tredje kamp spidsen for David Nielsen, der tog sin første sejr i grundspillets sidste runde mod Viborg FF, hvor Andreas Bjelland og Andri Gudjohnsen kom på måltavlen for Lyngby. 

Snakker man profiler for Lyngby BK, så kommer man heller ikke udenom Andri Gudjohnsen, der står noteret for 8 mål i 18 3F Superliga kampe i sæsonen. Islændingen scorede også et vaskeægte angribermål til 2-0 mod Viborg, hvor han dukkede op det rigtige sted i feltet og kunne heade bolden i mål.

Kigger man i defensiven er det værd at holde øje med Magnus Jensen, der senest kronede en flot præstation af med en tur på rundens hold i 22. spillerunde. Den tidligere AC Horsens-spiller er ikke kun stærk i defensiven, men også et godt våben i luften og på dødbolde. Dette er værd at holde øje med i søndagens opgør mod et Lyngby-mandskab, som er noteret for flest hovedstøds afslutninger(61) i sæsonen.

Dommeren til søndagens kamp er Jørgen Daubjerg Burchardt, med Aydin Uslu i VAR-vognen.

Fun Facts: 

  • John Björkengren har virkelig fundet sig godt tilrette på midtbanen, hvilket også kan ses i det offensive spil. Her har den svenske midtbanespiller i 2024 skabt 8 chancer på 450 minutter, hvor han sammenlignet med efteråret producerede 6 chancer på 1225 minutter.
  • Chancer har der været mange af i gennem sæsonen til Randers FC, men gode venner med træværket er vi ikke, hvor vi har ramt det 7 gange i sæsonen. Dette er kun overgået af F.C. København med 8 forsøg på træværket.
  • Simen Bolkan Nordli er den mest chanceskabende spiller for Randers FC i sæsonen med 24 skabte chancer. Derudover er han også vores topscore i 3F Superligaen med 4 mål.

Køb billet til opgøret her: https://billet.randersfc.dk